30/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η Τζίλντα της οδού Φραντζή

      Pin It

Τις παλιές, καλές εποχές, τότε που η οδός Φραντζή -η Μέκκα των ανταλλακτικών αυτοκινήτων- έσφυζε από ζωή, η Τζίλντα δεν προλάβαινε να εξυπηρετεί τους πελάτες της. Σήμερα, λόγω κρίσης, το 'χει ρίξει στον ύπνο. Πρόκειται για την αγαπημένη σκύλα -ένα εγγλέζικο σέτερ- του κ. Δημήτρη Βαβούτη, που διατηρεί κατάστημα ανταλλακτικών στη Φραντζή, αρ. 82. Θυμάται ο κ. Βαβούτης:

 

«Την Τζίλντα τη βρήκα πριν από χρόνια στην Τρίπολη, εγκαταλειμμένη και αδύνατη, πετσί και κόκαλο. Τη μάζεψα απ' το δρόμο και την έφερα σπίτι, όπου, σιγά σιγά πήρε τ' απάνω της κι έγινε μια κούκλα. Από τότε είναι μέλος της οικογένειάς μας και, ειδικά για μένα, σπουδαία παρέα και συνεργάτις στη δουλειά. Κάθε πρωί ξεκινάμε, απ' την Κολιάτσου που μένω, μπαίνει στ' αυτοκίνητο κι ερχόμαστε στο μαγαζί. Δεν βγαίνει ποτέ έξω στο δρόμο. Κάθεται εδώ, στο γραφείο της και όποτε μπαίνει πελάτης αυτήν βλέπει πρώτα πρώτα, καθώς είναι φάτσα στην πόρτα. Θα μου κακοφανεί πολύ αν κάποια στιγμή χρειαστεί να φύγω για τη δουλειά χωρίς την Τζίλντα. Αν και κυνηγιάρικη ράτσα, ευτυχώς δεν της αρέσει το κυνήγι, κι ίσως γι' αυτό την πέταξαν στο δρόμο και τη βρήκα εγώ. Είμαστε κι οι δύο τυχεροί: κι εγώ που τη βρήκα, κι αυτή που βρήκε εμένα. Τα πάμε μια χαρά. Κάθε απόγευμα κλείνουμε το μαγαζί, πάμε μια βολτίτσα για τα… σχετικά και γυρνάμε σπίτι, στην πολυκατοικία».

 

* Η Τζίλντα είναι περίπου 7-8 ετών, στειρωμένη, υγιέστατη και πανέμορφη. Ολοι οι μαγαζάτορες της γειτονιάς μόνο καλά έχουν να πουν γι' αυτήν. Είναι η σταρ της οδού των ανταλλακτικών.

 

Scroll to top