01/10/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Δύο διαφορετικοί κόσμοι

Εκπαιδευτικός μίλησε χωρίς να υποστεί καμία δίωξη σε εκδήλωση των ναζιστών στο Δρίσκο Ιωαννίνων. Συνάδελφός του στη Λάρισα διωκόταν γιατί συμμετείχε σε αντιμνημονιακή πορεία.
      Pin It

Εκπαιδευτικός μίλησε χωρίς να υποστεί καμία δίωξη σε εκδήλωση των ναζιστών στο Δρίσκο Ιωαννίνων. Συνάδελφός του στη Λάρισα διωκόταν γιατί συμμετείχε σε αντιμνημονιακή πορεία

 

Για τα τοπικά μέσα των Ιωαννίνων που εντόπισαν το θέμα του ναζιστή καθηγητή ήταν έκπληξη να λαμβάνουν επιστολή από τον ίδιο στην οποία ανέφερε ότι δεν μπλέκει τη δουλειά του με την ιδεολογία

 

χρυση αυγη Ενας εκπαιδευτικός στα Γιάννενα μπορεί να βγάζει πύρινες ομιλίες σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής χωρίς να λογοδοτεί πουθενά. Κάποιος άλλος, όμως, αγωνιστής συνάδελφός του στη Λάρισα βρέθηκε διωκόμενος για τη στάση του σε δημόσια αντιμνημονιακή εκδήλωση, με τον εκπαιδευτικό κόσμο να καταγγέλλει ποινικοποίηση του φρονήματος (όπως έγραφε και η «Εφ.Συν.» στις 25 Μαΐου). Δύο κόσμοι χωριστά.

 

Στην περίπτωση των Ιωαννίνων, ένας εν ενεργεία εκπαιδευτικός της μέσης εκπαίδευσης δεν είχε κανένα πρόβλημα τον Νοέμβριο του 2012 να μιλήσει σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στο Δρίσκο, λίγο έξω από τα Γιάννενα, για τον Λορέντζο Μαβίλη και να φωνάξει «ζήτω η Χρυσή Αυγή» και «ζήτω ο αρχηγός».

 

Παραδέχεται τη συμμετοχή

 

Και χθες, όταν κάποια τοπικά ΜΜΕ εντόπισαν το θέμα των ευθυνών της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, δεν είχε και κανένα πρόβλημα να αποστείλει επιστολή στα τοπικά Μέσα των Ιωαννίνων με την οποία αναφέρει απλώς ότι «σε καμιά απολύτως περίπτωση δεν μπλέκω τα ιδεολογικά μου πιστεύω με τη δουλειά μου».

 

Στον Δρίσκο πάντως, το 2012, η εκδήλωση του πυρήνα των Ιωαννίνων είχε όλα τα τυπικά: Σημαίες, μαύρα ρούχα, «αίμα, τιμή…», «ζήτω», τον «ύμνο του κινήματος» στο τέλος και αναρτήσεις στον ιστότοπο της οργάνωσης. Ο εκπαιδευτικός, αφού βεβαιώνει ότι συμμετείχε «από τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι και τον Μάρτιο του 2013, χωρίς να είμαι μέλος, σε κάποιες εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης (καταθέσεις στεφάνων και ομιλίες) της Χρυσής Αυγής», δημοσιοποιεί και το βιογραφικό του: «Ως φιλοβασιλικός μετά το δημοψήφισμα του 1974, περιπλανήθηκα σε διάφορους σχετικούς πολιτικούς χώρους κυρίως ως φίλος ή ψηφοφόρος, όπως: Νεολαία Εθνικής Παράταξης, ΕΝ.Ε.Κ., Ελληνικό Μέτωπο (Βορίδης), ΛΑ.Ο.Σ. (Καρατζαφέρης) και σε κάποια πιο κεντροδεξιά κόμματα. Ιδεολογικά ανήκω στον ευρύτερο πατριωτικό χώρο, δίνοντας έμφαση στον Ελληνοκεντρικό Εθνικισμό». Και μας πληροφορεί ότι από τον Μάρτιο του 2013 συμμετέχει σε άλλη πλέον οργάνωση, «εξαιτίας ιδεολογικών διαφοροποιήσεων» με τη Χρυσή Αυγή.

 

Οι εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής στα Γιάννενα τον τελευταίο χρόνο δεν ήταν πολλές ώστε να περάσει απαρατήρητη η συγκεκριμένη για τον Μαβίλη, η οποία άλλωστε είναι έκδηλο ότι είχε τα χαρακτηριστικά δημόσιας πολιτικής παρέμβασης. Οπως φαίνεται, όμως, διεύθυνση και πολιτική ηγεσία της εκπαίδευσης παραβλέπουν τα όσα γίνονται γύρω τους και δεν έχουν πρόβλημα με τα συγκεκριμένα «ζήτω στον αρχηγό».

 

Scroll to top