Pin It

Του Φώτη Παπούλια

 

Οσοι έτρεφαν έστω και αμυδρές ελπίδες ότι η κυβέρνηση θα έπαιρνε επιτέλους αποστάσεις από την επιεικώς ανιστόρητη και κοινωνικά επικίνδυνη θεωρία των «δύο άκρων», δυστυχώς διαψεύδονται και μάλιστα οικτρά.

 

Ο εκ των συμβούλων του πρωθυπουργού, Φαήλος Κρανιδιώτης, με ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προκαλεί για μια ακόμη φορά. «Αδέρφια, για να ξηγιόμαστε… εγώ δεν βρίζω πατριώτες, δεν βρίζω εθνικιστές, φυλάω τις «σφαίρες» μου για τον αληθινό αντίπαλο».

 

Το μάγκικο ύφος του πρωθυπουργικού συμβούλου άντε να το αποδώσουμε στην αγοραία του αντίληψη για «εμάς τους άλλους», τον υφέρποντα φασισμό του να τον θεωρήσουμε ως «κενότητα σκέψης», όμως σε καμία περίπτωση ο Φ. Κρανιδιώτης δεν μπορεί να θεωρηθεί «γραφικός».

 

Ο Φ. Κρανιδιώτης δρα κάτω από την απόλυτη κάλυψη και προτροπή του «Αρχηγού μου που ελεύθερα επέλεξα», όπως επισημαίνει και συνεχίζει: «Το σκυλολόι του ΣΥΡΙΖΑ, των αντιεξουσιαστών και τ΄ αρχίδια μου τα δυο, μου επιτίθενται με μίσος γιατί δεν βρίζω, γιατί απευθύνομαι στη βάση της Χ.Α., γιατί δηλώνω και είμαι Εθνικιστής, γιατί δεν νιώθω ΚΑΝΕΝΑ δέος για όλους αυτούς τους μαλάκες». Το δυστύχημα για την ελληνική δημοκρατία είναι ότι ο «Αρχηγός» τού κ. Κρανιδιώτη είναι ο πρωθυπουργός της χώρας, «το σκυλολόι του ΣΥΡΙΖΑ» είναι η αξιωματική αντιπολίτευση, όσο για «τα αρχίδια του τα δυο» είναι όλοι όσοι δεν είναι εθνικιστές και έχουν διαφορετική προσέγγιση και ανάλυση της πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας.

 

Είναι δικαίωμα του κ. Κρανιδιώτη να θεωρεί τον «Σαμαρά ως τον καλύτερο που έχουμε», όμως δεν είναι δικαίωμά του, έστω και αν το θεωρεί ως εκχωρηθέν από τον πρωθυπουργό, να απειλεί με τη φράση πως «δεν απευθύνεστε σε κάνα αγοράκι της κολωνακιώτικης ελαφροδεξιάς». Ισως θα είχε ενδιαφέρον να μας πληροφορήσει ο ίδιος σε ποια Δεξιά ανήκει, και κυρίως ο «Αρχηγός του».

 

Εάν ο λόγος του συμβούλου εκφράζει τον πρωθυπουργό, τότε όντως η Δημοκρατία είναι σε έκπτωση.

 

Scroll to top