06/10/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο… Πακιστανός «κολλητός» και το χειροποίητο «Κατάνα»

Απολαυστικοί ισχυρισμοί από τις απολογίες εμπλεκόμενων στην «εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή».
      Pin It

Απολαυστικοί ισχυρισμοί από τις απολογίες εμπλεκόμενων στην «εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή»

 

Των Διαλεκτής Αγγελή, Στέργιου Ζιαμπάκα, Γιάννη Μπασκάκη

 

χρυση αυγη προσαγωγεςχρυση αυηγη προσαγωγες

 

 

 

 

 

 

Ο Γ. Ρουπακιάς μόλις είχε κάνει φόνο, οι αστυνομικοί τον συνελάμβαναν κι αυτός απαντούσε στο… κινητό του! Το διαβάσαμε κι αυτό σε μια από τις απολογίες των εμπλεκομένων στην «εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή». Ο κατηγορούμενος ασφαλιστής, που είχε κάνει δύο κλήσεις στον Γ. Ρουπακιά, πριν και μετά τη δολοφονία Φύσσα, υποστήριξε ότι τον πήρε κατά λάθος και μάλιστα τη δεύτερη φορά αυτός απάντησε και του είπε «με συλλαμβάνουν οι αστυνομικοί και δεν μπορώ να μιλήσω»! Τέτοιους και… χειρότερους ισχυρισμούς έχουν προβάλει στις απολογίες τους 15 από τους εμπλεκόμενους στην εγκληματική οργάνωση, όπως ο κατηγορούμενος ο οποίος όταν κλήθηκε να εξηγήσει τι ήθελε τη σιδηρογροθιά που βρέθηκε σπίτι του είπε ότι… την είχε φέρει ως αναμνηστικό από ταξίδι του στην Κίνα! Ή οι σύζυγοι, που δεν είχαν ιδέα για τα μαχαίρια που βρέθηκαν σπίτι τους…

 

«Ολα τα λεφτά» βέβαια είναι ο κατηγορούμενος χρυσαυγίτης που φροντίζει να ενημερώσει τους ανακριτές για τον φίλο του τον… Πακιστανό.

 

Για την «ταμπακιέρα» κανείς δεν ήξερε κάτι και οι περισσότεροι δηλώνουν «συμπαθούντες ή απλοί υποστηρικτές ή απλοί ψηφοφόροι» της Χ.Α., ενώ οι επικεφαλής τους δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν επίσημα μέλη για λόγους αυτοπροστασίας. Ως εκ τούτου είναι εύκολο να αποποιούνται δολοφόνους, όπως ο Ρουπακιάς, λέγοντας ότι… δεν είναι μέλη τους.

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Καζαντζόγλου Ιωάννης

Φέρεται από μαρτυρίες ως συνοδηγός του Ρουπακιά το βράδυ της δολοφονίας του Π. Φύσσα.

(Του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι της εμφάνισης την 1η, 10η και 20ή μέρα κάθε μήνα στο Α.Τ. της κατοικίας του και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα)

 

«Με τον κ. Ρουπακιά ήταν να πάρω έντυπο υλικό από το αυτοκίνητο για να πετάξουμε τρικάκια. Ξέχασα το κινητό μου στο αυτοκίνητο του κ. Ρουπακιά – το άφησα στον ουρανό του αυτοκινήτου. Συναντηθήκαμε στη Νίκαια. Στα γραφεία συναντηθήκαμε για να μου δώσει το υλικό. Το αυτοκίνητο του κ. Ρουπακιά ήταν απέξω. Μιλήσαμε για 5 λεπτά περίπου, κάναμε τσιγάρο και ξεχάστηκα. Την επομένη έμαθα από τον πατέρα μου ότι κάτι έγινε, τότε θυμήθηκα το κινητό μου. Δώδεκα παρά δέκα ήταν που μιλήσαμε με τον κ. Ρουπακιά, είχαμε ραντεβού, μετά από μια ώρα κατάλαβα ότι έχασα το κινητό μου. [...] Το πακέτο το πήρε ο κ. Ρουπακιάς από το πορτ μπαγκάζ. [...] Τα περισσότερα τηλεφωνήματα τα έκανα ενώ ήμουν σπίτι μου. Τα γραφεία της Χ.Α. από το σημείο του φόνου είναι ένα τέταρτο. Το σπίτι μου είναι 3-5 λεπτά από τα γραφεία της Χ.Α. [...] Μου πήρε 6 λεπτά να πετάξω τα φυλλάδια και στη συνέχεια πήγα σπίτι μου».

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Κορκοβίλης Κωνσταντίνος

(Του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα)

 

«Είμαι απλός ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής και εθελοντικά προσφέρω βοήθεια όπου μου ζητηθεί, συνήθως στον τομέα τροφοδοσίας της οργάνωσης. Αλλωστε έχω σχετική εμπειρία από προϋπηρεσία μου στην “Κιβωτό του Κόσμου” με τον πατέρα Αντώνιο».

 

Για τις δύο συνομιλίες με συγκατηγορούμενό του πριν από τον φόνο του Φύσσα: «Πρόκειται για μια συνήθη συνομιλία με φίλο, αντικείμενο της οποίας ήταν τόσο ο ποδοσφαιρικός αγώνας που προηγήθηκε όσο και η οργάνωση δράσης του κόμματος την επόμενη ημέρα στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος. Η συζήτηση αυτή δεν είχε να κάνει με την επακολουθήσασα δολοφονία Φύσσα, ούτε έγινε μεταξύ μας κάποια συζήτηση για μετακίνησή μας στο σημείο αυτό».

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Αναδιώτης Αναστάσιος – Μάριος

(Του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα)

 

«Το βράδυ της 17/9/2013 είχα πάει σε μια καφετέρια pressof τρία στενά από το σπίτι μου. Μόλις τέλειωσε ο αγώνας, πήγα στον κ. Κώστα Σφυρή κοντά στην πλατεία Χαλκηδόνας. Επίσης επικοινώνησα και με τον Ιωάννη Αγγο. Με πήρε τηλέφωνο, ήμουν πάνω στο μηχανάκι, δεν κατάλαβα τι με ήθελε. Μετά τον πήρα εγώ και κουβεντιάσαμε για τον ποδοσφαιρικό αγώνα. Επίσης πήρα τηλέφωνο τον Πακιστανό φίλο μου, Αντρέι Jawadi, μήπως μπορούσαμε να βγούμε καμιά βόλτα με κοπέλες. Από την τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής ξέρω μόνο τον Πατέλη».

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Μπενέκη Νικολέττα

σύντροφος Λαγού

 (Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους)

 

«Προσελήφθην στα κεντρικά γραφεία της Χ.Α. για τηλεφωνική και γραμματειακή και κοινοβουλευτική υποστήριξη του κ. Λαγού και του κ. Γερμενή. Εκεί έτυχε να γνωρίσω τον κ. Λαγό, με τον οποίο έχω συνάψει τώρα στενότερη σχέση. Στα πλαίσια της στενής και προσωπικής σχέσης, όπως και κάθε μέρα έτσι και στις 17/9/2013 επικοινώνησα επανειλημμένα τηλεφωνικώς μαζί του από το σπίτι μου και το περιεχόμενο της συνομιλίας μας αφορούσε τις προσωπικές μας υποθέσεις. Αργά τη νύχτα όμως με πληροφόρησε ότι έχει συμβεί ένα περιστατικό κάπου στην περιοχή της Νίκαιας ή Κερατσινίου με κάποια συμπλοκή νεαρών ατόμων, χωρίς να ξέρει ακριβώς ακόμα τι έχει συμβεί».

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Σταμπέλος Γεώργιος

(Του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα)

 

Για δύο κλήσεις προς τον Ρουπακιά: «Ασκώ ασφαλιστικές εργασίες και διατηρώ και το πελατολόγιό μου στο κινητό μου τηλέφωνο. Οπως γνωρίζετε, ο κατάλογος στα κινητά τηλέφωνα είναι με αλφαβητική σειρά. Η πρώτη μου κλήση περί ώρα 10.00 δεν απαντήθηκε προς Ρουπακιά, έγινε κατά λάθος και έπεσε η γραμμή. Η δεύτερη κλήση μου προς τον ίδιο αριθμό έγινε επειδή δεν αντελήφθην το λάθος μου, διότι, καθ’ όσον εγώ ήθελα να τηλεφωνήσω στον Πατέλη, πάτησα κατά λάθος το όνομα Ρουπακιάς, που υπάρχει αμέσως μετά στη λίστα του τηλεφώνου. Αμέσως μόλις μου μιλάει ο Ρουπακιάς, τον ακούω που λέει ότι με συλλαμβάνουν οι αστυνομικοί και δεν μπορεί να μιλήσει. Πανικόβλητος αμέσως τηλεφώνησα στον Λαγό, γιατί ήταν το μόνο άτομο που σκέφτηκα και για να τον ενημερώσω γι’ αυτό που έγινε. Εγώ, λοιπόν, είπα στον Λαγό, όσα συνέλαβαν τον Ρουπακιά. Δεν μπορώ να θυμηθώ τι ακριβώς μου απάντησε ο Λαγός σε αυτό που του είπα».

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Κυριτσόπουλος Χρήστος

(Εμφάνιση στο Α.Τ. τόπου κατοικίας του άπαξ στο πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα)

 

«Πρόκειται για συζητήσεις με τους συγκατηγορουμένους μου Ελπιδοφόρο Καλαρίτη και Αναστάσιο Μιχάλαρο, με περιεχόμενο αποκλειστικό στη συνεργασία μας και διαδικαστικά θέματα για το υπό ίδρυση σωματείο μας, που αναφέρω στο απολογητικό μου υπόμνημα. Επισημαίνω ότι οι συγκεκριμένες συνομιλίες τοποθετούνται μεταξύ 21.30 και 22.00 το βράδυ της 17-9-2013, δηλαδή απέχουν αρκετές ώρες από τον χρόνο θανάτου του Παύλου Φύσσα και ως εκ τούτου οι συνομιλίες αυτές δεν μπορούν να έχουν σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση. [...] Είμαι απλά ψηφοφόρος και ουδεμία σχέση έχω με τη Χρυσή Αυγή».

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Μιχάλαρος Αναστάσιος

(Του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Α.Τ. τόπου κατοικίας του τρεις φορές τον μήνα)

 

Για τις συνομιλίες του με συγκατηγορούμενους: «… είναι συνάδελφοί μου από τη δουλειά στη ζώνη και συζητούσα μαζί τους για θέματα του σωματείου που θα ιδρύαμε με την υποστήριξη της Χ.Α. Τα προαναφερόμενα πρόσωπα είναι συμπαθούντες της Χ.Α…. Εγώ είμαι απλός υποστηρικτής και συμμετέχω κατά καιρούς στις εκδηλώσεις της…. Εχω προμηθευτεί ενδυμασία από το κατάστημα της Χ.Α…. Πράγματι βρέθηκαν στην κατοχή μου ένα μαχαίρι… και μία πτυσσόμενη ράβδος…. Το μαχαίρι το χρησιμοποιούσα στη δουλειά μου για να κόβω κανένα σχοινί ή κάποιο λάστιχο, ενώ το κλομπ το είχα για αυτοάμυνα και δεν το είχα χρησιμοποιήσει ποτέ».

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Σκαρπέλη Θεώνη

(Της επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα)

 

«Πληροφορήθηκα το συμβάν (δολοφονία Φύσσα) την άλλη μέρα το πρωί από την τηλεόραση. Την ίδια μέρα κατέφθασε στην κατοικία μου, άγνωστο για ποιο λόγο, η σύζυγος του Ρουπακιά, η οποία ισχυριζόταν ότι μου είχε δώσει μια τσάντα και τη ζητούσε πίσω. Ηρθε συνοδεία 2 αστυνομικών και επέμενε να πάρει την τσάντα, η οποία δεν βρέθηκε πουθενά, διότι δεν υπήρχε…».

 

 

«Πληροφορήθηκα το συμβάν (δολοφονία Φύσσα) την άλλη μέρα το πρωί από την τηλεόραση. Την ίδια μέρα κατέφθασε στην κατοικία μου, άγνωστο για ποιο λόγο, η σύζυγος του Ρουπακιά, η οποία ισχυριζόταν ότι μου είχε δώσει μια τσάντα και τη ζητούσε πίσω. Ηρθε συνοδεία 2 αστυνομικών και επέμενε να πάρει την τσάντα, η οποία δεν βρέθηκε πουθενά, διότι δεν υπήρχε…».

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Τσαλίκης Λέων

(Του επιβλήθηκε εμφάνιση την 1η και 16η ημέρα κάθε μήνα στο Α.Τ. του δήμου κατοικίας του και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα)

 

Ο Τσαλίκης αρνείται τη συμμετοχή του για σύσταση νέου σωματείου στη Ζώνη, διαψεύδοντας τον Μιχάλαρο: «Δεν συμμετείχα στις διεργασίες για τη σύσταση νέου σωματείου στη Ζώνη. Το πρωί έμαθα για τη δολοφονία… Σπίτι ήμουν, δεν άκουσα φασαρία, μόνο η γυναίκα μου άκουσε κάτι, αλλά δεν δώσαμε σημασία, δεδομένου ότι μόλις είχε τελειώσει ο αγώνας».

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Τσακανίκας Γεώργιος-Χρήστος

(Του επιβλήθηκε περιοριστικός όρος απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα)

 

«Οι περιεχόμενες στη δικογραφία καταγραφές συνδιαλέξεών μου με τους Γ. Πατέλη και Ι. Καζατζόγλου αφορούν στη ρύθμιση λεπτομερειών επικείμενης ομιλίας του Γ.Γ. κ. Μιχαλολιάκου και δεν είχε να κάνει σε τίποτα με το γνωστό θλιβερό επεισόδιο το οποίο έλαβε χώρα την 17/9/2013. Μίλησα αρκετές φορές στο τηλέφωνο με τον Πατέλη και κάποια στιγμή, όταν ήμουν πλέον στην κατοικία μου στην Ανω Γλυφάδα, μου ζήτησε να κλείσω το τηλέφωνο διότι υπήρχε πρόβλημα».

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Φραγκάκης Δήμος

(Του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα)

 

«Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα, μάλλον από τον Μιχάλαρο, ίσως και από τον Αγγο, ο οποίος μου πρότεινε να εγγραφώ σε υπό ίδρυση επαγγελματικό σωματείο στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα, ελεγχόμενο από τη Χρυσή Αυγή. Εγώ όμως αρνήθηκα. Μάλλον αυτή η ερώτηση έγινε στα πλαίσια ενός καθημερινού διαλόγου χωρίς ενδιαφέρον και ουδέποτε μου προτάθηκε οποιαδήποτε άλλη συμμετοχή καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε δράση ή ενέργεια της Χ.Α. στην περιοχή ή αλλού.»

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

«Η κροτίδα ανήκει στο γιο μου»

Στέφας Θεόδωρος

(Με περιοριστικό όρο εμφάνισης κάθε μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του)

 

Για τα όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι του: «Τα πυροβόλα όπλα αυτά είναι κυνηγετικά με άδειες και όλα τα νόμιμα έγγραφα. Τα μαχαίρια όλα -εκτός από το πτυσσόμενο που το έχω αγοράσει για προστασία στο σπίτι- τα κατασκευάζω ο ίδιος γιατί έχω τις τεχνικές γνώσεις αλλά και την υποδομή προς τούτο. (Διατηρώ χυτήριο στο σπίτι μου). Οπως ανέφερα, είμαι ηλεκτροσυγκολλητής. Μάλιστα τα μαχαίρια που κατασκευάζω τα πουλώ για να ενισχύσω το εισόδημά μου. Τη σιδηρογροθιά την έχω φέρει από την Κίνα και είναι αναμνηστικό από το εκεί ταξίδι μου. Το ξίφος τύπου ΚΑΤΑΝΑ έχει κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από εμένα και είναι έργο τέχνης. Τα δε φυσίγγια είναι τα πυρομαχικά των όπλων. Η κροτίδα ανήκει στο γιο μου».

 

Για τη σχέση του με τη Χρυσή Αυγή και την ίδρυση, με την υποστήριξή της, του σωματείου στη Ζώνη Περάματος: «Μέσα στον Αύγουστο του 2013 οργανώθηκε επίσκεψη στη Ζώνη του Περάματος από αντιπροσωπεία βουλευτών της Χρυσής Αυγής [...] Είχαν έρθει οι βουλευτές κ.κ. Λαγός, Παναγιώταρος και Μίχος οι οποίοι μας διαβεβαίωσαν ότι θα μας παράσχουν πραγματική και νομική υποστήριξη για την ίδρυση σωματείου και ότι το σωματείο αυτό θα έχει δυναμική παρουσία στη Ζώνη. Οι δε βουλευτές μάς προσέφεραν την υποστήριξή τους σε περίπτωση που αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα από άλλη πολιτική παράταξη. Δε θυμάμαι να είχε γίνει άλλη επίσκεψη των βουλευτών στη Ζώνη μετά τα επεισόδια όπου τραυματίστηκε ο κ. Πουλικόγιαννης και άλλα στελέχη του ΠΑΜΕ. Εμαθα ότι τους είχαν χτυπήσει κρανοφόροι».

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

«Δε θυμάμαι σε ποια διεύθυνση βρίσκεται…»

Σαντοριναίος Σταύρος

(Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Α.Τ. του τόπου κατοικίας του την 1η, 10η και 20ή κάθε μήνα)

 

Για τις κλήσεις μεταξύ του ίδιου και του Αναδιώτη: «Εκείνο το βράδυ προσπαθούσαμε να συνεννοηθούμε πού θα βγούμε για βόλτα, διότι την άλλη μέρα δεν είχαμε κάτι συγκεκριμένο να κάνουμε και έτσι μπορούσαμε να ξενυχτήσουμε. Δε μπορώ να θυμάμαι το περιεχόμενο των συνομιλιών αυτών διότι ήταν ασήμαντες, συζητήσεις της καθημερινότητας για το πού θα βρεθούμε, αν θα πάρουμε τσιγάρα κ.λπ. Τελικά δε συναντηθήκαμε γιατί ο Αναδιώτης, όπως μου είπε στην πρώτη επικοινωνία μας, ακύρωσε τη συνάντησή μας, γιατί έπρεπε όπως μου είπε να πάει σε κάποιο νοσοκομείο, γιατί είχε συμβεί κάτι με τη μητέρα ή γιαγιά του φίλου του».

 

Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος αναφέρει ότι για τον φόνο του Π. Φύσσα έμαθε την επόμενη μέρα και προσθέτει ότι το βράδυ της δολοφονίας «βγήκα με κάποιο φίλο μου ονόματι Ηλίας, το επώνυμο του οποίου δε θυμάμαι και πήγαμε σπίτι του που δε θυμάμαι σε ποια διεύθυνση στην περιοχή (Κερατσίνι) βρίσκεται».

 

Για το όπλο και τα φυσίγγια που του κατασχέθηκαν: «Το όπλο είναι κρότου-λάμψης και είναι χαλασμένο. Το χρησιμοποιούσα δε καμιά φορά στη Μάνη, τόπο καταγωγής της μητέρας μου, σε διάφορες γιορτές (γεννήσεις αγοριών). Τα φυσίγγια είναι επίσης κρότου-λάμψης και ανήκουν στο συγκεκριμένο όπλο».

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

«Δεν έχω ιδέα για τα μαχαίρια»

Μπαξεβανάκη Κωνσταντίνα

(Εμφάνιση, άπαξ το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο Α.Τ. της περιοχής της)

 

Για τηλεφωνικές συνομιλίες με άλλους κατηγορούμενους: «Η συγκεκριμένη τηλεφωνική σύνδεση ανήκει τυπικά σε εμένα, αλλά την αποκλειστική χρήση της έχει ο σύζυγός μου, Ιωάννης Αγγος. Κατά συνέπεια δεν γνωρίζω κάτι για τα συγκεκριμένα τηλεφωνήματα, διότι δεν ήμουν παρούσα και δεν έχω γνώση των συνομιλιών του συζύγου μου. [...] Τον άκουσα να γυρνάει σπίτι γύρω στις 23.30. Γύρω στις 24.00 άκουσα δυνατές φωνές από το δρόμο. Δεν βγήκα έξω επειδή φοβήθηκα, αλλά βγήκε ο σύζυγός μου. Κατάλαβα ότι είχε βγει όλος ο κόσμος έξω. Εγώ πήγα στο δωμάτιο του παιδιού και ξάπλωσα μαζί του. Η φασαρία κάποια στιγμή σταμάτησε και εγώ αποκοιμήθηκα. Δεν άκουσα το σύζυγό μου κατά την επιστροφή του. Την άλλη μέρα το πρωί βγήκα να πάρω ψωμί και είδα πολύ κόσμο και πληροφορήθηκα ότι στο επόμενο τετράγωνο είχε γίνει μια δολοφονία και το θύμα ήταν ο Π. Φύσσας. Δεν ήξερα περισσότερες λεπτομέρειες και παρακολουθούσα από την τηλεόραση. Ο σύζυγός μου δεν μου είπε κάτι συγκεκριμένο και κάναμε μια γενική συζήτηση για το τι έγινε στη γειτονιά».

 

Για τα μαχαίρια που βρέθηκαν στο σπίτι της: «Δεν έχω ιδέα για το πώς βρέθηκαν τα συγκεκριμένα μαχαίρια μέσα στο σπίτι. Δεν τα είχα δει ποτέ μου και αγνοούσα την ύπαρξή τους».

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

• Δεν επιβεβαιώνουν δικαστικές πηγές ότι θα ζητηθεί η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών και άλλων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, επισημαίνοντας μάλιστα ότι η εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε. Πάντως, δεν αποκλείονται εκπλήξεις με τον εντοπισμό νέων στοιχείων από την πορεία της ανάκρισης.

 

Scroll to top