15/10/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αποτύπωμα του Μαζιώτη σε ληστεία

Πιστοποιήθηκε η συμμετοχή του σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική.
      Pin It

Πιστοποιήθηκε η συμμετοχή του σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική

 

Χθες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιτρομοκρατικής, πιστοποιήθηκε η παρουσία του δραπέτη Νίκου Μαζιώτη στη ληστεία που έγινε από δύο δράστες στις 25 Ιουλίου στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Μέθανα Τροιζηνίας, με λεία 108.359 ευρώ και 2.000 δολάρια Αυστραλίας.

 

Ο 42χρονος σήμερα καταζητούμενος για τη συμμετοχή του στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», όπως ανέφεραν οι αστυνομικοί, πιστοποιήθηκε ότι συμμετείχε στην προαναφερόμενη ληστεία από δακτυλικό αποτύπωμα που βρέθηκε στην τράπεζα, αλλά και από τον σωματότυπο που εμφανίζεται στο βίντεο του εσωτερικού της κυκλώματος. Δόθηκαν, μάλιστα, χθες στη δημοσιότητα δεκαπέντε φωτογραφίες στις οποίες, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ο «φυγόποινος εμφανίζεται στις πρώτες εννέα».

 

Πληροφορίες που διέρρευσαν εξάλλου ανέφεραν ότι οι ερευνητές εξετάζουν τη συμμετοχή του Μαζιώτη σε ακόμη πέντε ληστείες που έγιναν ώς τώρα και από τις οποίες οι δράστες –εφόσον υπολογιστεί και η επιδρομή στα Μέθανα– έχουν αποκομίσει λεία μεγαλύτερη από 1.000.000 ευρώ. Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί εντάσσουν τον 42χρονο καταζητούμενο ανάμεσα στους πέντε δράστες της ληστείας που έγινε στην Εθνική την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου στο Βελεστίνο Μαγνησίας, όπου οι δράστες είχαν αφαιρέσει 317.420 ευρώ, ενώ το κλεμμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν εντοπίστηκε εγκαταλειμμένο και ολοσχερώς καμένο.

 

Εκτιμούν ακόμη οι αστυνομικοί ότι ο Μαζιώτης έχει σχηματίσει ομάδα, η οποία, εκτός από τη διάπραξη ληστειών, φροντίζει να του παρέχει προστασία τόσο κατά τη διαμονή όσο και κατά τις μετακινήσεις του.

 

Μάνος Τσαλδάρης

 

Scroll to top