06/11/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Κάλυψη με υπογραφή του Αδώνιδος

Οι διορισμός του νέου διοικητή στο «Αγιος Ανδρέας» της Πάτρας εγείρει μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα με ευθύνη του υπουργού Υγείας. Ευθύνεται, σύμφωνα με πόρισμα ΕΔΕ, για τον θάνατο 72χρονου στη Νέα Μανωλάδα.
      Pin It

Οι διορισμός του νέου διοικητή στο «Αγιος Ανδρέας» της Πάτρας εγείρει μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα με ευθύνη του υπουργού Υγείας. Ευθύνεται, σύμφωνα με πόρισμα ΕΔΕ, για τον θάνατο 72χρονου στη Νέα Μανωλάδα

 

Του Δημήτρη Τερζή

 

Μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα για το οποίο φέρει ευθύνη το υπουργείο Υγείας ανέκυψε μετά τους διορισμούς των νέων διοικητών στα νοσοκομεία της Πάτρας.

 

Εδώ και μέρες ήταν βέβαιος ο διορισμός του Βασίλη Δημόπουλου ως διοικητή στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας». Ο διορισμός ανακοινώθηκε απ’ το υπουργείο Υγείας μαζί με άλλους διορισμούς σε αντίστοιχα νοσοκομεία στη Δυτική Ελλάδα και στο Ιόνιο, για ν’ ανακληθεί τελικά χθες! Με νέα ανακοίνωση του υπουργείου ο Β. Δημόπουλος αναλαμβάνει διοικητής στο Νοσοκομείο Πύργου και στο «Αγιος Ανδρέας» διορίζεται ο τέως διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, Απόστολος Λέτσιος.

 

Ο θάνατος 72χρονου

 

Ωστόσο, στο πρόσωπο του κ. Λέτσιου τίθεται ένα θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης. Σύμφωνα με τα στοιχεία, εις βάρος του εκκρεμεί πόρισμα το οποίο του επιρρίπτει σαφείς ευθύνες σε διοικητικό επίπεδο για τον θάνατο του 72χρονου από τη Νέα Μανωλάδα πριν από λίγο καιρό από ανεύρυσμα.

 

Υπενθυμίζουμε ότι ο 72χρονος από τη Μανωλάδα κατέληξε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας επειδή αυτό του Ρίου δεν τον δέχθηκε ως έκτακτο περιστατικό (παρά το γεγονός ότι ήταν) με την αιτιολογία ότι δεν εφημέρευε και τα χειρουργεία ώς εκείνη την ώρα ήταν γεμάτα.

 

Η είδηση του θανάτου του 72χρονου προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Υγείας, Αδώνιδος Γεωργιάδη, ο οποίος διέταξε ΕΔΕ για το περιστατικό.

 

Το πόρισμα και οι ευθύνες

 

Το ερώτημα λοιπόν που ανακύπτει είναι το εξής: Από τη στιγμή που η ΕΔΕ έγινε και το πόρισμά της επιρρίπτει ευθύνες στον τότε διοικητή του νοσοκομείου κ. Λέτσιο, πώς ο υπουργός Υγείας τον διορίζει σε νέα θέση διοικητή; Προβλέπεται από τον νόμο κάτι τέτοιο; Προβλέπεται κάποια ποινή για τον κ. Λέτσιο, μια και το πόρισμα του επιρρίπτει ευθύνες και, αν ναι, γιατί αυτή δεν έχει επιβληθεί; Αν πάλι πρόκειται να επιβληθεί στο μέλλον, γιατί διορίζεται διοικητής τώρα;

 

Απορίας άξιον είναι βέβαια με ποια κριτήρια λειτούργησε και η δικομματική επιτροπή που αποτελείται από βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ η οποία πρότεινε τον συγκεκριμένο. Δεν ήξεραν οι βουλευτές ότι για τον Α. Λέτσιο υπάρχουν τρεις ΕΔΕ (η υπόθεση του 72χρονου, η υπόθεση των συμβασιούχων stage και μια αψιμαχία μ’ έναν καθηγητή στο νοσοκομείο); Και αν πήραν ελαφρά τη καρδία τις δύο τελευταίες ΕΔΕ, εκείνη που αφορά τον θάνατο ενός ανθρώπου γιατί δεν ελήφθη υπ’ όψιν; Δεν ήξεραν πως εις βάρος του εκκρεμεί πλέον και η μήνυση των συγγενών του 72χρονου η οποία έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης;

 

Ξεκαθάρισμα τοπίου

 

Στην Πάτρα βουίζει ο κόσμος από τα πολιτικά παιχνίδια που παίχτηκαν κατά τη διάρκεια της επιλογής των διοικητών. Υπήρξαν παρεμβάσεις τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη Ν.Δ., από το ΠΑΣΟΚ δε, οι πιέσεις ακούγεται ότι ήρθαν κατευθείαν από την Αθήνα με σαφή πρόθεση να ξεκαθαρίσει το τοπίο μεταξύ «βενιζελικών» και υποστηρικτών του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Κάπως έτσι ανακλήθηκε η απόφαση διορισμού του Β. Δημόπουλου, και από τον «Αγιο Ανδρέα» κατέληξε στον Πύργο!

 

Scroll to top