18/11/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Εμείς και αυτά

      Pin It

Της Αλλοπάρ*

Εχω ακούσει -όπως κι εσείς- χιλιάδες ψέματα να βγαίνουν απ΄ τα στόματα των πολιτικών διαχρονικώς, και όχι μόνο από Ελληνες (και Ελληνίδες) πολιτικούς. Απ΄ τα πιο συνηθισμένα πια, τύπου Μαυρογιαλούρου («θα σας κάνω και παιδιά»!) έως τα πιο εξειδικευμένα, π.χ. «φεύγουν οι βάσεις του θανάτου» (που έμειναν όμως) ή η «εκτροπή του Αχελώου» (που δεν έγινε) και το «θα φύγουμε απ΄ το Μνημόνιο» (που μεταλλάχτηκε σε «ευτυχώς που έχουμε το Μνημόνιο»…).

Ομολογώ, όμως, ότι τόσα πολλά μαζεμένα ψέματα, όσα άκουσα να λέει ο «κύριος» Κασιδιάρης σε μια μόνο συνέντευξή του (Star, Δευτέρα 4/11/13) δεν έχω ακούσει ποτέ (βάζω το «κύριος» σε εισαγωγικά, διότι πρόκειται για τίτλο που κερδίζεις με τη συμπεριφορά σου. Και η έως τώρα συμπεριφορά του ατόμου αυτού έχει αποδείξει ότι ο τίτλος αυτός δεν του αξίζει). Τα ψέματα, λοιπόν, στη συνέντευξη εκείνη, λέγονταν το ένα μετά το άλλο, με απόλυτη φυσικότητα, με στόχο να ξεχάσουμε -ή να αμφιβάλουμε- όσα έχουμε δει με τα ίδια μας τα μάτια και να πιστέψουμε τον ψεύτη. (Κατά τον Γκέμπελς, υπουργό Προπαγάνδας και δεξί χέρι του Χίτλερ, «όσο πιο μεγάλο είναι το ψέμα που λες, τόσο ευκολότερα γίνεται πιστευτό»). Ας δούμε, λοιπόν, μερικά απ΄ αυτά τα τερατώδη ψέματα που είπε ο Κασιδιάρης στη συνέντευξη εκείνη:

* «Καταδικάζω τον Χίτλερ, όπως και τον Στάλιν»!

Αν οι καλοί συνάδελφοι που έπαιρναν τη συνέντευξη του ζητούσαν να βγάλει το σακάκι του και να σηκώσει το αριστερό μανίκι του πουκαμίσου του, θα φαινόταν ολοκάθαρα ο αγκυλωτός σταυρός (σβάστικα) που έχει, με τατουάζ, στο σημείο αυτό. Δεδομένου ότι η σβάστικα ήταν το κορυφαίο έμβλημα της ναζιστικής ιδεολογίας, ο Κασιδιάρης θα έπρεπε να εφεύρει φανταστικές ιστορίες για να εξηγήσει το πώς το ναζιστικό έμβλημα βρέθηκε ανεξίτηλα χαραγμένο στο μπράτσο του. (Οχι ότι θα είχε πρόβλημα να τις βρει, αλλά θα είχε πλάκα…).

* «Ποτέ κανένας Χρυσαυγίτης δεν έχει ζητήσει να ελέγξει ταυτότητες ή άδειες παραμονής από μετανάστες»!

Δηλαδή, αυτές οι εικόνες που όλοι είδαμε, να ζητάνε «χαρτιά» (άδειες παραμονής) από τους μετανάστες μικροπωλητές στη Ραφήνα οι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής, τι ήτανε; Σκηνοθετημένες; Η μήπως, οι βουλευτές της Χ.Α. έκαναν προβοκάτσια κατά του κόμματός τους;

* «Αν έρθει σε μένα μια μετανάστρια και μου ζητήσει φαΐ γιατί πεινάει, θα της δώσω»!

Σίγουρα! Μόνο που, όπως είναι γνωστό και δημοσιευμένο, όταν μια μετανάστρια του ζήτησε κι αυτή τρόφιμα -σε εκδήλωση διανομής τροφίμων στο Σύνταγμα- εισέπραξε την απάντηση: «Εσύ να πας να σου δώσει φαΐ η Παπαρήγα»!

* «Δεν έχουμε τίποτα εναντίον των μεταναστών που είναι νόμιμοι και πληρώνουν φόρους».

Τα είπε αυτά, όταν όλοι ξέρουν -το είδαμε στην τηλεόραση- ότι ομάδες Χρυσαυγιτών σπάνε καταστήματα μεταναστών που λειτουργούν νόμιμα, με άδεια, και πληρώνουν φόρους (π.χ. ένα κουρείο στην Αχαρνών).

Δεν έχω χώρο να σας γράψω κι άλλα τέτοια παραμύθια χρυσαυγίτικα, με τα οποία θέλουν τώρα, μετά το φονικό στο Ν. Ηράκλειο, να παραστήσουν τα… παρεξηγημένα προσκοπάκια. Ελπίζω πως εκείνοι οι θυμωμένοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. θα καταλάβουν, επιτέλους, με ποιους πήγαν κι έμπλεξαν…

* Η Αλλοπάρ είναι σκύλα, πανέμορφη, αλλοπαρμένη και αθώα. Δεν ξέρει π.χ. πως ο απελπισμένος πιάνεται απ΄ τα μαλλιά του για να γλιτώσει και πως είναι έτοιμος να πιστέψει ακόμα και τον λύκο που, με μια προβιά στην πλάτη, λέει πως είναι αρνί. Γι΄αυτό τρελαίνεται που υπάρχουν Ελληνες που ψηφίζουν ένα καθαρά ναζιστικό κόμμα.

 

Scroll to top