Olympiakos-Panathinaikos-Mitroglou

13/12/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Καπίνο… next year!

Για ποιο λόγο ο Αναστασίου θα προτιμάει τον Κοτσόλη.
      Pin It

Για ποιο λόγο ο Αναστασίου θα προτιμάει τον Κοτσόλη

 

Του Κ. Μανωλιουδάκη

 

Η μεγαλύτερη «σπαζοκεφαλιά» στον Παναθηναϊκό της φετινής αγωνιστικής περιόδου αφορά τη θέση του τερματοφύλακα. Μάλιστα, οι ενδείξεις συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι θα δούμε πολλά… επεισόδια ακόμα.

 

Ο λόγος; Ο Γιάννης Αναστασίου είναι αποφασισμένος να διατηρήσει στην ενδεκάδα της ομάδας τον Στέφανο Κοτσόλη τουλάχιστον μέχρι το τέλος της χρονιάς, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες και φυσικά η απόδοσή του στους αμέσως προσεχείς αγώνες.

 

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» προσανατολίζεται να κρατήσει στον «πάγο» τον Στέφανο Καπίνο, παρότι η ηλικία του και το ταλέντο του σε συνδυασμό με το «πρότζεκτ» της διοίκησης «υπαγορεύουν» τη χρησιμοποίησή του.

 

Δύο οι λόγοι:

 

Πρώτον, εξαιτίας του γεγονότος ότι ο νεαρός «κίπερ» έδειξε εφησυχασμένος και «σίγουρος» για τη θέση του, με συνέπεια να εμφανίζει συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στη νεαρή ηλικία του, αλλά και στον ρόλο που πρέπει να έχει στην ομάδα οποιοσδήποτε ταλαντούχος ποδοσφαιριστής. Με μια έννοια δεν θέλει και πολύ να ακολουθήσουν κι άλλοι το αντι-παράδειγμα συμπεριφοράς του Καπίνο και να… χαθεί η μπάλα. Ο Αναστασίου, που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, εκτιμά ότι πάνω απ' όλα είναι ο σεβασμός στο σύνολο και κατ' επέκταση στην ομάδα. Και έχει καταστήσει σαφές ότι όποιος «ψηλώνει» παραπάνω απ' το ανάστημά του, νομίζοντας ότι πριν ξεκινήσει την καριέρα του έχει «πετύχει» πράγματα, θα «προσγειώνεται».

 

Δεύτερον, ο Κοτσόλης είναι πηγή θετικής ενέργειας στα αποδυτήρια. Συμπεριφέρεται προς τους μικρότερους ακριβώς όπως απαιτεί ο προπονητής από τους «παλιούς» και ταυτόχρονα περνάει τα «μηνύματα» που πρέπει στην ομάδα. Επίσης, στις προπονήσεις δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και να μην παρουσιάζει διαφορές σε σχέση με τον Καπίνο. Από την απόδοσή του μάλιστα στο ματς απέναντι στην Καλλονή, ο Αναστασίου έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος και από αμιγώς αγωνιστικής πλευράς θεωρεί ότι η ικανότητά του να συμμετέχει με την μπάλα στα πόδια στο παιχνίδι της ομάδας και να μη διώχνει… όπου να 'ναι βοηθάει τα μέγιστα το «τριφύλλι» έτσι όπως προσπαθεί να αγωνίζεται.

 

Είναι συνεπώς ξεκάθαρο ότι στο ματς με τον Ατρόμητο το Σάββατο στη Λεωφόρο ο Κοτσόλης θα υπερασπιστεί εκ νέου την εστία του Παναθηναϊκού και αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει τουλάχιστον μέχρι το τέλος της χρονιάς, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου…

 

Επί τη ευκαιρία αξίζει να αναφέρουμε ότι σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στην Καλλονή, ο Αναστασίου σκέφτεται να κάνει μάξιμουμ δύο αλλαγές, με τον Μαρινάκη να είναι το φαβορί αντί του Τριανταφυλλόπουλου για τη δεξιά πλευρά της άμυνας και τον Λαγό να «μονομαχεί» με τις ίδιες πιθανότητες για μία θέση στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τον Αμπεϊντ.

 

Scroll to top