papoulias-dendias

07/01/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: «Η χώρα έχει πρόβλημα εγχώριας τρομοκρατίας»

Ο Κάρολος Παπούλιας υποδέχθηκε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου συζήτησαν διάφορα θέματα με την τρομοκρατία να βρίσκεται στο επίκεντρο.
      Pin It

Στη… σκιά της εξαφάνισης του Χριστόδουλου Ξηρού πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, που όπως ήταν αναμενόμενη εστιάστηκε στην τρομοκρατία.

«Η χώρα έχει πρόβλημα τρομοκρατίας. Και δυστυχώς δεν έχει πρόβλημα μόνο εισαγόμενης τρομοκρατίας, όπως άλλες χώρες, έχει μεγάλο πρόβλημα και εγχώριας τρομοκρατίας» ανέφερε ο κ. Δένδιας και τόνισε πως η Ελληνική Αστυνομία «έχει οδηγήσει στη Δικαιοσύνη δεκάδες τρομοκράτες τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς, πρέπει να πω, αρκετοί από αυτούς, αυτήν τη στιγμή είναι ελεύθεροι. Και έχουμε και σήμερα το πολύ δυσάρεστο περιστατικό με τον αδειοδοτηθέντα καταδικασθέντα για την τρομοκρατία».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μπορεί να αντιμετωπισθούν τα φαινόμενα τρομοκρατίας, εάν ομονοήσει η ελληνική κοινωνία και εάν όλοι οι θεσμοί της Πολιτείας κάνουν σωστά τη δουλειά τους. «Υπό δύο προϋποθέσεις: Απόλυτη κοινωνική ομόνοια προς αυτή την κατεύθυνση, χωρίς παραφωνίες, χωρίς υποσημειώσεις και από την άλλη, απόλυτη εκτέλεση του καθήκοντος από όλους τους πολιτειακούς θεσμούς. Εάν αυτά δεν εκπληρωθούν, τότε η χώρα αντιμετωπίζει πολύ σημαντικό κίνδυνο. Και αυτός ο σημαντικός κίνδυνος, αν μου επιτρέπετε κύριε Πρόεδρε, αφορά όχι μόνο τους συγκεκριμένους στόχους των τρομοκρατών, αφορά όλη την κοινωνία. Οικονομική ανάπτυξη, οικονομική ανάκαμψη σε χώρα με τρομοκρατία δεν νοείται, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει», επισήμανε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρατήρησε ότι το αίσθημα ασφαλείας είναι σημαντικό στοιχείο και συμφώνησε με την αναφορά του κ. Δένδια πως «οι σφαίρες των τρομοκρατών απευθύνονται κατά των ανέργων στην πραγματικότητα, περισσότερο απ’ όλα βλάπτουν αυτούς» και προσέθεσε: «Εκεί να στραφεί η προσπάθεια. Να χτυπήσουμε την ανεργία, να χτυπήσουμε όλα αυτά τα οποία έχουν οδηγήσει στην παρούσα κρίση. Εάν υπάρχει τρομοκρατία είμαστε αδύναμοι».

Ο κ. Παπούλιας, ευχήθηκε στον υπουργό να πάει καλά η χρονιά, με επιτυχίες. «Σας συγχαίρω για τη δουλειά που κάνετε, χρειάζεται βέβαια και η στήριξη της Δικαιοσύνης για να πάει ακόμα καλύτερα» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top