08/01/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Εδιωξαν τη διευθύντρια Ιδιωτικής Εκπαίδευσης από το ΥΠΑΙΘ

Αφορμή η στάση της στην υπόθεση απόλυσης της εκπαιδευτικού που συνέλαβε τον γιο του πρωθυπουργού να αντιγράφει.
      Pin It

Αφορμή η στάση της στην υπόθεση απόλυσης της εκπαιδευτικού που συνέλαβε τον γιο του πρωθυπουργού να αντιγράφει

 

Την απομάκρυνση της διευθύντριας Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Ιωάννας Χρήστου, αποφάσισε προ ημερών ο υπουργός Παιδείας. Η ΟΙΕΛΕ, μάλιστα, συνδέει την απομάκρυνσή της με το γεγονός ότι η κ. Χρήστου είχε στείλει πρόσφατα έγγραφο-εισήγηση στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με το οποίο το ΚΥΣΔΕ όφειλε να εξετάσει την καταχρηστικότητα της καταγγελίας σύμβασης της εκπαιδευτικού Ευφροσύνης Μπουλούτα από το Κολλέγιο Αθηνών. Θυμίζουμε ότι η κ. Μπουλούτα συνέλαβε τον γιο του πρωθυπουργού να αντιγράφει σε εξετάσεις και του μονόγραψε την κόλλα.

 

Στη σχετική ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας αναφέρει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η κ. Χρήστου «έβαζε σε μπελάδες την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ». Τον Σεπτέμβριο του 2012, είχε αποστείλει αναφορά στον πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντας «προδήλως παράνομη ή αντισυνταγματική» (κατά τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα, άρθρο 25,3) την εντολή του υπουργού Παιδείας για περικοπή έως και 40% του μισθού των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, μετά την εφαρμογή της «Γνωμοδότησης Μπαμπινιώτη» (ΝΣΚ 214/2012).

 

Εναντίον της πρώην διευθύντριας Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ είχε στραφεί στο παρελθόν και ο Σύνδεσμος Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων (ΣΙΕΙΕ), ο οποίος εδώ και καιρό ζητούσε επίμονα την απομάκρυνσή της. Τα πρώτα σημάδια εμφανίστηκαν στη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ, στις 28 Νοεμβρίου 2013, όταν ο νομικός εκπρόσωπος του Κολλεγίου Αθηνών, Θεόδωρος Χοϊδάς, αναφερόταν στο πρόσωπο της κ. Χρήστου με φράσεις όπως «Η κυρία ποια είναι και τι θέλει εδώ» και «Α, γνωρίζουμε ποια είναι αυτή η κυρία Χρήστου. Είναι αυτή που βγάζει όλες αυτές τις συνεχόμενες εγκυκλίους», ενώ στη συνέχεια δεν δίστασε να ζητήσει την απομάκρυνσή της από τον χώρο της συνεδρίασης.

 

«Είναι τραγικό να χάνει τη δουλειά του ένας άνθρωπος επειδή παραπονέθηκε στον πρωθυπουργό», λέει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλης Κουρουτός. Την ίδια στιγμή μάς ενημέρωσε ότι σήμερα θα κατατεθεί υπόμνημα στη Βουλή, με το οποίο θα ζητείται η ανάδειξη του θέματος από τους Βουλευτές, με παρέμβασή τους μέσω ερώτησης.

 

Διαλεκτή Αγγελή

 

Scroll to top