aggelos-filippidis

12/01/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Σε τουρκική φυλακή ο Φιλιππίδης

Οι αρχές εντόπισαν στην Κωνσταντινούπολη τον πρώην πρόεδρο του Τ.Τ Άγγελος Φιλιππίδη, ο οποίος κρατείται σε τουρκική φυλακή μέχρι να εκδοθεί στην Ελλάδα. Θα καθυστερήσει η δικαστική διαδικασία, οι τουρκικές αρχές ζητούν τον φάκελο από την Ελλάδα.
      Pin It

Συνελήφθη από τις αρχές ο Άγγελος Φιλιππίδης , σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την εμπλοκή του στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Μάλιστα, αναφέρεται ότι τον εντόπισαν μέσω του κινητού του τηλεφώνου στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ. Συν» ο υπερασπιστικός του ισχυρισμός ήταν πως δεν κρυβότανε γι΄αυτό χρησιμοποιούσε το επαγγελματικό του τηλέφωνο. Ο δικηγόρος του είχε ενημερώσει τον ανακριτή ότι θα επέστρεφε την Δευτέρα.

Ωστόσο, μετά τη σύλληψή του η δικαστική διαδικασία πρόκειται να καθυστερήσει, καθώς όπως αναφέρουν οι προξενικές αρχές, μπορεί να κρατήσει από δύο έως 40 μέρες.  Στο ενδιάμεσο διάστημα ο κ. Φιλιππίδης θα κρατείται, κατά πάσα πιθανότητα στις φυλακές του Μαλτεπέ, όπου συνήθως κρατούνται οι προς απέλαση ξένοι υπήκοοι.

Ο Φιλιππίδης αφού παρουσιάστηκε σε μονομελές δικαστήριο της Τουρκίας, όπου συναίνεσε στην έκδοσή του, παραιτήθηκε κάθε νομίμου δικαιώματος που θα μπορούσε να μπλοκάρει την έκδοσή του. Έτσι λοιπόν οι τουρκικές αρχές ζητούν επισήμως από τις ελληνικές αρχές τον φάκελό που περιλαμβάνει τις κατηγορίες.

Βαριές κατηγορίες

Για τον Άγγελο Φιλιππίδη ασκήθηκε δίωξη για απάτη σε βάρος του Δημοσίου με τις επιβαρυντικές περιστάσεις εκ της οποίας το όφελος που πέτυχε ή επεδίωξε ο δράστης ή η ζημία που προξενήθηκε είναι μεγαλύτερη των 150.000 ευρώ.

Στο πόρισμα της εισαγγελέως Π. Παπανδρέου, αναφέρεται ότι ενήργησε καταχρώμενος την θέση εμπιστοσύνης που κατείχε ως πρόεδρος του ΤΤ και εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες του οικονομικού συστήματος, με την διαχείρηση του οποίου ήταν επιφορτισμένος, προκειμένουν να επαυξήσει τις περιουσίες τρίτων (όπως στις περιπτώσεις των Κυριάκου ΓΡΙΒΕΑ/Αναστασίας ΒΑΤΣΙΚΑ, του Λαυρέντη ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ και του Δημήτρη ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ), ήτοι προς την κατεύθυνση της δημιουργίας πλούτου εκ μέρους των τελευταίων, ενόψει του ύψους και των όρων των επίμαχων κάθε φορά χρηματοδοτήσεων, βλάπτοντας την περιουσία του Δημοσίου.

Επίσης, αναφέρεται ότι από τον έλεγχο 6 τραπεζικών του λογαριασμών, προκύπτει ότι από το 2008 μέχρι το 2012, αυτοί έχουν τροφοδοτηθεί με σημαντικά ποσά, ορισμένα εκ των οποίων δεν μπορούν να διασταυρωθούν με τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα στοιχεία, όπως αποτυπώνονται στις φορολογικές δηλώσεις των οικείων ετών, ενώ επιπρόσθετα έχουν μέχρι σήμερα «άγνωστη προέλευση».

efsyn.gr με πληροφορίες από left.gr

Scroll to top