yp-oikonomikon

15/01/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

OIKONOMIA

ΥΠΟΙΚ: Ελπίδες για πρωτογενές πλεόνασμα 950 εκατ. ευρώ

Στο ποσό των 950 εκατομμυρίων ευρώ θα φτάσει το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, όπως εκτιμούν τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.
      Pin It

Με σημαντική υπέρβαση από τον αναθεωρημένο στόχο των 812 εκατομμυρίων ευρώ που προβλέπει ο προϋπολογισμός, εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών πως θα διαμορφωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα της γενικής κυβέρνησης του 2013, με το ποσό να κυμαίνεται στα 950 εκατ. ευρώ.

Το ακριβές ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα οριστικοποιηθούν το επόμενο διάστημα και θα επικυρωθούν από την Eurostat τον Απρίλιο, ωστόσο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προέβλεψε ότι θα διαμορφωθεί σε επίπεδα άνω των 800 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τους όρους του μνημονίου, η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να διανείμει το 70% της υπέρβασης του πρωτογενούς πλεονάσματος σε οικονομικά αδύναμες ομάδες του πληθυσμού.

Άλλωστε το συγκεκριμένο θέμα αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας κατά την επικείμενη άφιξή τους στην Αθήνα για τη νέα αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

efsyn.gr

Scroll to top