23/01/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Η Aντιτρομοκρατική έχει πολιτικό ρόλο»

«Της έχει ανατεθεί εν λευκώ η διαχείριση του αναρχικού χώρου», είπε στην απολογία του ο Τάσος Θεοφίλου, ο οποίος έκανε λόγο για κατασκευασμένο κατηγορητήριο όσον αφορά τη συμμετοχή του στους «Πυρήνες της Φωτιάς» και στη ληστεία της Πάρου.
      Pin It

«Της έχει ανατεθεί εν λευκώ η διαχείριση του αναρχικού χώρου», είπε στην απολογία του ο Τάσος Θεοφίλου, ο οποίος έκανε λόγο για κατασκευασμένο κατηγορητήριο όσον αφορά τη συμμετοχή του στους «Πυρήνες της Φωτιάς» και στη ληστεία της Πάρου

 

Της Μαρίας Δήμα

 

«Ποιες είναι οι διαφορές σου με τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς;» ρωτά ο πρόεδρος του δικαστηρίου τον Τάσο Θεοφίλου, που στέκεται όρθιος στο εδώλιο και απολογείται αρνούμενος ότι είναι μέλος της οργάνωσης και δράστης της ληστείας στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012 με θύμα τον οδηγό ταξί Δημήτρη Μίχα.

 

«Είναι αναρχομηδενιστική οργάνωση, εγώ είμαι αναρχικός κομμουνιστής» απαντά ο κατηγορούμενος.

 

Πρόεδρος: Πού πιστεύουν αυτοί;

 

Θεοφίλου: Δεν πιστεύουν στο όραμα της κοινωνικής απελευθέρωσης. Εγώ πιστεύω.

 

Ο Τάσος Θεοφίλου στην απολογία του έκανε λόγο για κατασκευασμένο κατηγορητήριο από την Αντιτρομοκρατική, η οποία «δεν είναι αμόλυντη υπηρεσία, αλλά έχει πολιτικό ρόλο. Της έχει ανατεθεί εν λευκώ η διαχείριση του αναρχικού χώρου. Η έκρηξη βόμβας στα χέρια Αφγανού πρόσφυγα στα Πατήσια και ο εμπρησμός στην τράπεζα Marfin ήταν σκευωρία κατά των αναρχικών» είπε ο κατηγορούμενος και συμπλήρωσε:

 

«Ηθελαν πληροφορίες»

 

«Στην ανάκριση μου είπαν ή θα μας πεις τι διεργασίες γίνονται στον αναρχικό χώρο ή θα κάτσεις 20 χρόνια μέσα… Δεν με θεώρησαν σημαντικό να με συλλάβουν το 2010, με θυμηθήκαν όμως μετά από δυο χρόνια από μια ασπρόμαυρη φωτογραφία. Με τους Πυρήνες μάς χωρίζουν αξιακά θέματα».

 

Πρόεδρος: Γιατί αυτά που μας είπες σήμερα δεν τα είπες στην ανάκριση;

 

Θεοφίλου: Οι σκευωρίες πρέπει να καταρρέουν στη δημόσια διαδικασία της δίκης και όχι στην ανάκριση ή στην Αντιτρομοκρατική!

 

Για τη ληστεία της Πάρου που του αποδίδεται στο κατηγορητήριο ο Θεοφίλου υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει ούτε μισό αξιόπιστο στοιχείο, ούτε οι αυτόπτες μάρτυρες δεν με αναγνώρισαν». Επρόκειτο, όπως πρόσθεσε, για «μια κατάσταση τόσο γελοία, που ούτε αίτηση αποφυλάκισης δεν έκανα». Εκείνες τις ημέρες άλλωστε, όπως είπε, βοηθούσε στην ανακαίνιση στο Στέκι Μεταναστών στα Εξάρχεια.

 

Ακολούθως, έδωσε το πολιτικό του στίγμα υπογραμμίζοντας ότι «διώξεις σαν τη δική μου είναι από ανεκτές έως δικαιολογημένες στην παρούσα χρονική συγκυρία όπου το μνημόνιο συσπειρώνει τα πιο συντηρητικά κομμάτια της κοινωνίας και αντιμετωπίζει ένα μεγάλο κομμάτι της σαν εχθρό».

 

Ο κατηγορούμενος σημείωσε μάλιστα ότι «δεν θεωρείται κοινωνική απειλή αυτός που πετάει στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, αλλά εκείνοι που διεκδικούν τη δουλειά τους. Θεωρούνται κοινωνικός εχθρός οι άνθρωποι που αγωνίζονται στις Σκουριές Χαλκιδικής για να ζήσουν σε καθαρό περιβάλλον, οι φτωχοί μετανάστες που δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα και οι οροθετικές γυναίκες που διαπομπεύονται». Για τον αναρχικό Κώστα Σακκά, υποστήριξε ότι ήταν συμφοιτητές και φίλοι ενώ απέδωσε σε πολιτικούς λόγους την άρνησή του να δώσει DNA γιατί «αρνούμαι το βιολογικό φακέλωμα» και πρόσθεσε ότι «η δημόσια έκθεσή μου (σ.σ. ήταν ενεργός και γνωστός μπλόγκερ) δεν μου επέτρεπε να έχω συνωμοτικό βίο».

 

Η δίκη συνεχίζεται στις 28 Ιανουαρίου με την εισαγγελική πρόταση.

 

Scroll to top