tv-Thessaloniki

23/01/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η Θεσσαλονίκη απαιτεί δημόσια τηλεόραση

Σαφές το αίτημα από την ΕΣΗΕΜ-Θ και τους φορείς σε μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο με παρόντες και τους εργαζομένους της ΕΡΤ.
      Pin It

Σαφές το αίτημα από την ΕΣΗΕΜ-Θ και τους φορείς σε μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο με παρόντες και τους εργαζομένους της ΕΡΤ3

 

Του Νίκου Φωτόπουλου

 

Τα μικρόφωνα στους φορείς και στην κοινωνία της Βόρειας Ελλάδας άνοιξε χθες η ΕΣΗΕΜ-Θ, για να υποστηρίξουν την ανάγκη να προστατευτεί το δικαίωμα της περιφέρειας στη δημόσια ενημέρωση. H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο, με στόχο να καταστήσει σαφές το αίτημα για δημόσιο περιφερειακό κανάλι, τόσο μέσω των εισηγητών όσο και μέσω όλων των εκπροσώπων του πολιτικού, αυτοδιοικητικού, οικονομικού κόσμου της Βόρειας Ελλάδας.

 

Υποβάθμιση της ενημέρωσης

 

«Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί που περιορίζουν στο σχήμα ενός στοιχειώδους ανταποκριτικού γραφείου τη συμμετοχή της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας στον υπό δημιουργία νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα δεν πλήττουν απλώς κάποιους επαγγελματικούς κλάδους, αλλά την ίδια την έννοια της δημόσιας ενημέρωσης, η οποία δεν μπορεί παρά να καλύπτει το σύνολο της χώρας, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Είναι επιτακτική ανάγκη η επαναλειτουργία δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα με έδρα τη Θεσσαλονίκη και με όλους τους εργαζομένους της ΕΡΤ3 και τους περιφερειακούς σταθμούς», τόνισε η ΕΣΗΕΜ-Θ.

 

Μεταξύ των ομιλητών ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης εντάσσεται σε μια ευρύτερη πολιτική απαξίωσης των δημοσίων αγαθών και συρρίκνωσης του δημοσίου τομέα. Η αίσθηση του δημοσίου, η αξίωση του συλλογικού και του κοινού υπονομεύεται συνεχώς και σκοπίμως στην Ελλάδα των Μνημονίων. Ετσι, μετά τα δημόσια πανεπιστήμια, τα σχολεία, το φυσικό περιβάλλον, όπως για παράδειγμα στη Χαλκιδική, το νερό της ύδρευσης στις μεγάλες πόλεις, τα δημόσια νοσοκομεία και τον τομέα της υγείας, σειρά είχε η δημόσια ενημέρωση».

 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι «η κατάργηση της ΕΡΤ3 στέρησε τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη τη χώρα από μια αξιόπιστη ραδιοτηλεόραση που προβάλλει και αναλύει θέματα περιφερειακού χαρακτήρα και πανελλήνιου ενδιαφέροντος». Αναφερόμενος μάλιστα στη διεθνή εμπειρία, είπε: «Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες ένα από τα κανάλια της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης προορίζεται για την περιφέρεια και συμβολικά αλλά και ουσιαστικά έχει την έδρα του στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας».

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εργαζόμενοι και εκπρόσωποι της ΕΡΤ3.

 

Scroll to top