kefalonia-new

03/02/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Επανέλεγχος σε όλη την Κεφαλονιά

Σύσκεψη για την αποκατάσταση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από τη νέα σεισμική δόνηση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υποδομών – Στην Κεφαλονιά πάει ο Νίκος Δένδιας, κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας και ο γενικός γραμματέας Λιμένων.
      Pin It

Στο υπουργείο Υποδομών θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων υπό την προεδρία του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προκειμένου η κυβέρνηση να ανταποκριθεί άμεσα στις ανάγκες που έχουν οι κάτοικοι, έπειτα από τη νέα σεισμική δόνηση.

Για το λόγο αυτό, στο νησί μεταβαίνει εκ νέου ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, επικεφαλής κλιμακίου μηχανικών, οι οποίοι θα ελέγξουν τις υποδομές του νησιού.

Κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας στην Κεφαλονιά

Στο πλευρό όσων δοκιμάζονται από τον σεισμό στην Κεφαλονιά θα βρεθεί σήμερα το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να συνδράμει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Το υπουργείο θα στείλει στο νησί κλιμάκιο τεσσάρων εξειδικευμένων γιατρών (ειδικοτήτων παθολογίας, καρδιολογίας και γενικής ιατρικής), ενώ σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών θα σταλεί κλιμάκιο τριών γιατρών (γενικοί ιατροί και παιδοχειρουργός).

Στην αποστολή συμπεριλαμβάνονται ένας αυτοκινούμενος ξηρός κλίβανος χωρητικότητας 25 λίτρων, προκειμένου να ενισχυθούν οι διαδικασίες αποστείρωσης εξοπλισμού και μία αυτοκινούμενη μονάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ για την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Μόνο για έκτακτες μετακινήσεις ο δρόμος Αργοστολίου – Ληξουρίου

kefalonia-kampanarioΟι υπηρεσίες του δήμου, άνοιξαν το δρόμο Αργοστολίου – Ληξουρίου, από τον οποίο θα εξυπηρετούνται μόνο έκτακτες ανάγκες, καθώς η προσέγγιση στο λιμάνι του Ληξουρίου παραμένει αδύνατη. Στο δρόμο Αργοστολίου – Ληξουρίου, έχουν πέσει ογκόλιθοι σε κεντρικά σημεία του δρόμου, ενώ έχουν σημειωθεί και κατολισθήσεις.

Όσο αφορά το λιμάνι του Ληξουρίου, δυο μηχανικοί του δήμου Κεφαλονιάς βρίσκονται αυτή την στιγμή στον χώρο του λιμένα, ώστε να βρουν σημείο που να μπορεί να αγκυροβόληση το καράβι που εκτελεί το δρομολόγιο Αργοστολίου – Ληξουρίου. Αυτή τη στιγμή, οι άνεμοι που πνέουν στον θαλάσσιο χώρο, μεταξύ των δύο περιοχών της Κεφαλονιάς, απαγορεύουν τον απόπλου των καραβιών, καθώς φτάνουν τα 9 μποφόρ.

Στην Κεφαλονιά ο Νίκος Δένδιας

Καθ΄ οδόν για την Κεφαλονιά είναι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να επιθεωρήσει τα μέτρα πολιτικής προστασίας στο νησί.

Το κ. Δένδια, συνοδεύει ο γενικός γραμματέας Προστασίας του Πολίτη, Πάτροκλος Γεωργιάδης, που θα συντονίσει μαζί με τον υπουργό όλες τις ενέργειες της πολιτικής προστασίας στο νομό.

Κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ στην Κεφαλονιά

Κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ αναχώρησε σήμερα το πρωί από την Πάτρα, με προορισμό την Κεφαλονιά. Επικεφαλής του κλιμακίου είναι ο διοικητής της 6ης ΕΜΑΚ, ενώ οι πυροσβέστες μεταφέρουν με οχήματα ειδικό εξοπλισμό, καθώς και έναν ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.

Τέλος, στην Κεφαλονιά μεταβαίνει εκτάκτως ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Θανάσης Χριστόπουλος. Ο κ. Χριστόπουλος συνοδευόμενος από τεχνικό κλιμάκιο του υπουργείου Ναυτιλίας θα επιθεωρήσει από κοντά τις ζημιές σε λιμάνια του νησιού και θα συντονίσει τις ενέργειες καταγραφής και αποκατάστασης.

efsyn.gr

Scroll to top