Του Τάσου Τσακίρογλου
Στη δίνη μιας έντονης εσωκομματικής κρίσης έχουν οδηγήσει τους Οικολόγους Πράσινους οι διαφορετικές προσεγγίσεις στελεχών τους σχετικά με τον πολιτικό προσανατολισμό του κόμματος και τις συμμαχίες. Τελευταίο επεισόδιο, η αποχώρηση από την ευρωλίστα και του Μιχάλη Τρεμόπουλου, με καταγγελίες για ανώμαλο εσωκομματικό καθεστώς και «ύπαρξη σκληρής, ελάχιστα πράσινης, ατζέντας του Βαγγέλη Πισσία», πρώτου στο εσωκομματικό δημοψήφισμα για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου. Είχαν προηγηθεί την Τρίτη οι παραιτήσεις των Νίκου Χρυσόγελου, Ελεάννας Ιωαννίδου και Γιώργου Μπλιώνη, με παρόμοιες καταγγελίες, οι οποίες, ωστόσο, έγιναν «κατόπιν εορτής».
Σε χθεσινή αποκλειστική του δήλωση στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο Βαγγέλης Πισσίας είχε τονίσει ότι «η πολιτική οικολογία δεν έχει λόγο να υπάρχει σαν μια περιβαλλοντική ΜΚΟ, ηγεμονευόμενη από μερικούς κομματικούς διαχειριστές που δεν θα παράγουν μαζί με την κοινωνία ούτε πολιτικο-κοινωνικό ούτε περιβαλλοντικό ριζοσπαστικό πρακτικό έργο». Το ίδιο, σε συνέντευξή της στην «Εφ.Συν.», η Κωνσταντίνα Κοσμίδου, η οποία κατέλαβε τη θέση του Ν. Χρυσόγελου μετά την παραίτησή του, απάντησε ότι «οι καταγγελίες για μηχανισμούς και προσωπικές στρατηγικές γίνονται από κάποιους που δεν ικανοποιήθηκαν με το αποτέλεσμα του εσωκομματικού δημοψηφίσματος».
Στη διαμάχη έχει εμπλακεί και το όνομα του Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, τον οποίο ορισμένοι εκ των παραιτηθέντων θέλησαν να φέρουν ως επικεφαλής του ελληνικού ευρωψηφοδελτίου, χωρίς, όμως, αυτή η προσπάθεια να ευοδωθεί.