Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ Γιώργος Προκοπάκης ξεδιαλύνει το τοπίο γύρω από τα ραδιόφωνα της εταιρείας
Του Δημήτρη Κανελλόπουλου
Εν αναμονή του νέου διευθυντή ραδιοφωνίας της ΝΕΡΙΤ. Σε αυτή ακριβώς τη φάση βρισκόμαστε τώρα. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Προκοπάκης μίλησε στην «Εφ.Συν.» αποκαλύπτοντάς μας πως ήδη υπάρχει μια short list με τρεις υποψηφίους. Ενας από αυτούς θα επιλεγεί για τη συγκεκριμένη θέση. Πότε; Τις επόμενες εβδομάδες. Ωστε να αναλάβει δράση. Επ’ ευκαιρίας, ζητήσαμε από τον κ. Προκοπάκη να μας ξεκαθαρίσει λίγο το θολό ραδιοφωνικό τοπίο σε σχέση με τα ραδιόφωνα της ΝΕΡΙΤ.
Ποια ραδιόφωνα της ΝΕΡΙΤ λειτουργούν: «Ηδη λειτουργεί το Πρώτο Πρόγραμμα, το ενημερωτικό ραδιόφωνο, και πιστεύουμε πως από τις 4 Μαρτίου θα βγει στον αέρα και το Τρίτο Πρόγραμμα, ή όπως αλλιώς τελικά θα λέγεται. Αυτό με την κλασική μουσική. Αλλωστε, οι περισσότεροι από τους συντελεστές της τελευταίας περιόδου του συμμετέχουν στο εγχείρημα».
Ποια θα λειτουργήσουν: «Το τρίτο ραδιόφωνο της ΝΕΡΙΤ θα είναι είτε το Kosmos είτε το αθλητικό, η παλιά ΕΡΑ Σπορ, θα αποφασιστεί μετά την επιλογή του διευθυντή ραδιοφωνίας, υπάγεται στη γενικότερη στρατηγική της ραδιοφωνίας. Μόνο με μεγάλη πίεση θα μπορούσαν να βγουν τέσσερα ραδιόφωνα. Αν το δούμε από εμπορικής απόψεως συμφέρει πάντως να βγάλουμε το αθλητικό ραδιόφωνο».
Χωρίς ραδιόφωνο για την ελληνική μουσική: «Δεν θα υπάρχει το Δεύτερο Πρόγραμμα. Σκεφτήκαμε να κάνουμε ένα μιξ Δεύτερου και Kosmos αλλά απευθύνονταν σε δύο εντελώς διαφορετικά target groups. Θέλουμε σε κάθε ραδιόφωνο να δώσουμε τη σωστή ταυτότητα».
Τα ραδιόφωνα της επαρχίας: «Θα υπάρχουν 13 περιφερειακά ραδιόφωνα με το ελάχιστο, όμως, ανθρώπινο δυναμικό. Ας αναλάβουν πρωτοβουλίες οι δήμοι και οι τοπικές κοινωνίες. Τα περιφερειακά ραδιόφωνα θα παίζουν τοπικό πρόγραμμα από τις 6 μέχρι τις 10 το πρωί κατά κύριο λόγο, και μετά θα μεταδίδουν επιλογές από τα τρία κεντρικά ραδιόφωνα. Ηδη έχουμε συμφωνήσει με 4 δήμους, η Κοζάνη που ανέφερε και ο κ. Παντελής Καψής είναι μία περίπτωση. Θα έχουμε συνεργασία και με τον Αθήνα 9,84 για να βγάλουμε το Ράδιο Φιλία με εκπομπές σε πολλές γλώσσες για τους μετανάστες της πόλης».
Στη Θεσσαλονίκη: «Το Ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης θέλουμε να είναι πρωτοποριακού τύπου, θα διαθέτει τεχνολογική ευφυΐα για κάλυψη ολόκληρης της Εγνατίας Οδού. Ακόμα όμως δεν είναι ξεκάθαρα τα πράγματα, διότι μην ξεχνάτε πως αυτή τη στιγμή ο 9,58 βρίσκεται υπό κατάληψη».
Ψηφιακή μετάβαση: «Είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο, περιμένουμε την ψηφιακή μετάβαση μέχρι το τέλος του χρόνου, οπότε και θα έχουμε πολύ περισσότερα ραδιόφωνα. Τώρα είναι δύσκολο, γιατί δεν έχουμε το κατάλληλο προσωπικό, από τεχνικούς μόνο το κάθε ραδιόφωνο χρειάζεται 7 έως 10 ανθρώπους σε 16ωρη βάση. Αντιθέτως, στα ψηφιακά με μία κονσόλα μπορεί να βγαίνουν δεκάδες ραδιόφωνα».