09/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

7-9 Μαρτίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

Το βινύλιο επιστρέφει…

Vinyl is back again! Το γεγονός της πόλης που αγκάλιασαν χιλιάδες λάτρεις του βινυλίου κλείνει και πάλι το μάτι στους εραστές της μουσικής. Η καρδιά της Αθήνας χτυπά ξανά στις 33 και τις 45 στροφές, στο γνώριμο πια μέρος, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, κτίριο «Μηχανουργείο», το τριήμερο 7, 8 και 9 Μαρτίου.
      Pin It

Vinyl is back again! Το γεγονός της πόλης που αγκάλιασαν χιλιάδες λάτρεις του βινυλίου κλείνει και πάλι το μάτι στους εραστές της μουσικής. Η καρδιά της Αθήνας χτυπά ξανά στις 33 και τις 45 στροφές, στο γνώριμο πια μέρος, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, κτίριο «Μηχανουργείο», το τριήμερο 7, 8 και 9 Μαρτίου

 

Στόχος της διοργάνωσης είναι να συστήσει το βινύλιο στους νεότερους που δεν έχουν έρθει σε επαφή μαζί του

 

Του Δημήτρη Σταθόπουλου

 

Η «επανάσταση» των μουσικόφιλων που επιζητούν μέσω του βινυλίου επιστροφή στις ρίζες της μουσικής, έχει ανεβάσει τις πωλήσεις τους για έκτη συνεχόμενη χρονιά. Οι δίσκοι βινυλίου μαζί με τα πικ απ επιστρέφουν δυναμικά σε Ευρώπη και Αμερική κερδίζοντας κατά κράτος τη μάχη με το cd. Το Vinyl is back γίνεται ένα με την παγκόσμια αυτή τάση και φέρνει το βινύλιο στο επίκεντρο για τρίτη συνεχή φορά, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους φίλους του να διαλέξουν τα αγαπημένα τους άλμπουμ ανάμεσα σε χιλιάδες τίτλους, αλλά και να επιλέξουν το κατάλληλο πικ απ στο μεγαλύτερο show βινυλίου που έγινε ποτέ στη χώρα μας.

 

Το Vinyl is back συνεχίζει την πετυχημένη πορεία του φιλοξενώντας περισσότερα καταστήματα δίσκων, ιδιώτες συλλέκτες, αλλά και δισκογραφικές εταιρείες που κυκλοφορούν βινύλια καθώς και όλα τα νέα μοντέλα πικ απ, ενισχυτών, πλυντήρια δίσκων, αξεσουάρ και ό,τι άλλο μπορεί να ενδιαφέρει τους μουσικόφιλους. Παράλληλα ανοίγει παράθυρο στο κόμικς. Χιλιάδες τίτλοι σπάνιων αλλά και καινούργιων κόμικς που μας έρχονται από το εξωτερικό αγκαλιάζουν την κουλτούρα του βινυλίου στο Vinyl is back.

 

Επίσης, στο τρίτο Vinyl is back προγραμματίζονται μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις, live εμφανίσεις συγκροτημάτων που «χαράζουν» τις φιλοδοξίες και τις εμπνεύσεις τους στα αυλάκια των βινυλίων και γενικά δραστηριότητες που θα φέρουν πιο κοντά τον επισκέπτη στο βινύλιο. Κύριος στόχος της διοργάνωσης είναι να συστήσει το βινύλιο στη σημερινή γενιά, αλλά και στις επόμενες, σε όσους δεν έχουν έρθει σε επαφή μαζί του έως σήμερα.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………

 

«Το βινύλιο είναι ο τελειότερος και ποιοτικότερος τρόπος ακρόασης της μουσικής»

 

Δημήτρης Αντωνάκος, διοργανωτής του 3ου Vinyl is back

 

Στην Τεχνόπολη, στη γιορτή του βινυλίου. Μια σκέψη που έγινε πραγματικότητα. Ενας παιδικός έρωτας, που βρήκε τον δικό του τρόπο να εκφραστεί. «Από μικρός ξεκίνησα να συλλέγω, από την εποχή μάλιστα που τα βινύλια δεν υπήρχαν παρά μόνο σε παραδοσιακά καταστήματα δίσκων, αλλά και σε πολυκαταστήματα, όπως το “Μινιόν” στη δεκαετία του ’70», θα μας πει ο διοργανωτής του 3ου Vinyl is back Δημήτρης Αντωνάκος. «Πίσω από κάθε βινύλιο υπάρχει μια ξεχωριστή ιστορία, μια στιγμή, μια ολόκληρη εποχή, ένας έρωτας, μια παρέα και ας μην ξεχνάμε την εποχή που κάναμε δώρο ένα βινύλιο, κάτι που ταυτόχρονα αποτελούσε μια μουσική πρόταση για τον παραλήπτη».

 

Scroll to top