→Ενώ Φλάισερ και Σταυρακάκης διαψεύδουν ότι είναι μέλη και τα ΜΜΕ το αντιμετωπίζουν σαν κοσμικό γεγονός, ο Στ. Θεοδωράκης, κινούμενος αθόρυβα, ξεπερνά στα γκάλοπ και προβληματίζει ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ
Αθόρυβα πορεύεται το Ποτάμι του Στ. Θεοδωράκη, αν και προκλήθηκε μεγάλος θόρυβος αμέσως μετά την παρουσίασή του την περασμένη Τρίτη. Υιοθετεί μια διαφορετική προσέγγιση των γεγονότων, δηλαδή τη σιγή, και δεν επιδιώκει να εξειδικεύσει τις θέσεις του με αφορμή την επικαιρότητα. Ο ίδιος ο Στ. Θεοδωράκης απέφυγε να συνεχίσει το παιχνίδι της δημοσιότητας και μόνο κάποιοι επώνυμοι εκπρόσωποι του κόμματος εμφανίστηκαν σε διάφορα τηλεοπτικά πάνελ.
Ωστόσο, προωθητική δύναμη για το νεότευκτο κόμμα αποτέλεσαν δημοσκοπήσεις που του έδιναν ποσοστά μεγαλύτερα από του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ενώ δεν έλειψαν και κάποια (πολυσέλιδα μάλιστα ) αφιερώματα κυριακάτικων εφημερίδων, προσεγγίζοντας όμως το θέμα περισσότερο ως «κοσμικό» γεγονός παρά ως πολιτικό φαινόμενο. Πάντως η δημοσιότητα του κόμματος διασφαλίζεται από τις δηλώσεις και τα σχόλια των υπόλοιπων κομμάτων.
Η εικόνα όμως δεν είναι τόσο ειδυλλιακή. Με δήλωσή του ο καθηγητής του ΑΠΘ Γιάννης Σταυρακάκης διαψεύδει οποιαδήποτε σχέση με το Ποτάμι. Το όνομα του καθηγητή εμφανίστηκε σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», το οποίο τον ενέπλεκε στο νέο κόμμα ως σύμβουλο σε θεωρητικά και πολιτικά ζητήματα.«Επιθυμώ να δηλώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε συμβούλευσα για οποιοδήποτε ζήτημα τον κ. Θεοδωράκη και ότι δεν έχω καμία απολύτως σχέση με το πολιτικό του εγχείρημα», ανέφερε ο κ. Σταυρακάκης.
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της «Εφ.Συν.», ο ιστορικός Χάγκεν Φλάισερ, το όνομα του οποίου είχε ανακοινωθεί μεταξύ των «μελών και συμβούλων» του νέου κόμματος, διευκρίνισε ότι δεν έχει καμιά οργανωτική σχέση με το Ποτάμι, την ίδρυση του οποίου πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ. Πριν από την πρες κόνφερανς της 4ης Μαρτίου, ο Στ. Θεοδωράκης επικοινώνησε μαζί του και του πρότεινε συμμετοχή στο νέο σχήμα, εκείνος όμως αρνήθηκε, ξεκαθαρίζοντας πως από πεποίθηση ουδέποτε έχει ενταχθεί σε κάποιον κομματικό μηχανισμό και δεν επρόκειτο να αλλάξει γνώμη. Στην επόμενη ερώτησή του, αν σε ενδεχόμενες ερωτήσεις για τη θέση του Ποταμιού στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων θα μπορούσε να παραπέμψει στις γνωστές θέσεις του ιστορικού που τις γνώριζε άλλωστε (και) από τηλεοπτική συνέντευξή του στους «Πρωταγωνιστές», ο Φλάισερ ευχαρίστως δέχτηκε, όπως έχει κάνει και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις. Παρ’ όλο που προσωπικά εκτιμά τον επικεφαλής του Ποταμιού ως δημοσιογράφο και άνθρωπο, ο γνωστός ιστορικός εξέφρασε στην «Εφ.Συν.» τη λύπη του για τη σύγχυση που προέκυψε από την ατυχή ομαδοποίηση μελών και μη μελών…
Τ.Κωσ.