16/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ – ΚΩΝ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ακαρπη και η νέα συνάντηση

      Pin It

Υποσχέσεις έλαβαν για ακόμα μια φορά από τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

 

Περισσότεροι από 200 «διαθέσιμοι» εκπαιδευτικοί μένουν προς το παρόν «στον αέρα», καθώς δεν έχουν προκηρυχθεί θέσεις στις οποίες να προορίζονται προς επανατοποθέτηση. Κάποιοι αναμένουν την απόλυσή τους εντός μιας εβδομάδας, οπότε ολοκληρώνεται το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας.

 

Οι καθηγητές ζητούν να προκηρυχθούν οι θέσεις στα ΙΕΚ-ΣΕΚ που είχαν προβλεφθεί για την κατηγορία τους ώστε να εργαστούν ξανά στην εκπαίδευση. «Εχει θεσμοθετηθεί ανάλογος αριθμός θέσεων στα Κέντρα. Εμείς ζητάμε απλά να εκδοθούν οι απαραίτητες προκηρύξεις», περιγράφουν στην «Εφ.Συν.».

 

Για το απόγευμα της Δευτέρας έχει οριστεί νέα συνάντηση των καθηγητών με τον υπουργό. Νωρίτερα, ο κ. Αρβανιτόπουλος θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, κατά τη διάρκεια της οποίας θα μεταφέρει τα αιτήματα των καθηγητών, όπως τους υποσχέθηκε χθες. «Να τηρήσει τον λόγο του και τις δεσμεύσεις του ότι δεν θα απολυθεί κανένας συνάδελφός μας», καλούν τον υπουργό οι εκπαιδευτικοί.

 

Το χθεσινό τετ α τετ μεταξύ των καθηγητών και του κ. Αρβανιτόπουλου πραγματοποιήθηκε μετά τη διακοπή της συνάντησης της Πέμπτης, καθώς ο υπουργός έπρεπε να μεταβεί στη Βουλή. Οι εργαζόμενοι παρέμειναν για ώρες στο αμφιθέατρο του υπουργείου Παιδείας, πραγματοποιώντας συμβολική κατάληψη, απαιτώντας την επαναπρόσληψή τους. Στον χώρο έφτασαν δυνάμεις των ΜΑΤ, από όπου τους απομάκρυναν περίπου στις 2.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

 

Στέργιος Ζιαμπάκας

 

Scroll to top