17/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ - ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ

Αντεισαγγελέας: «Μπάζει» η παραπομπή

      Pin It

Αντιφάσεις, ελλείψεις, λογικά σφάλματα και απουσία στοιχειοθέτησης ή επαρκούς αιτιολογίας εντοπίζει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Μποροδήμος, στο βούλευμα με το οποίο παραπέμφθηκαν σε δίκη για την υπόθεση των αγοραπωλησιών του Βατοπεδίου 14 άτομα, μεταξύ των οποίων ο ηγούμενος Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη (σύζυγος του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη), καθώς και ο πατέρας της και ο αδερφός της, Διονύσης και Δημήτρης Πελέκης.

 

Στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου συζητήθηκε κεκλεισμένων των θυρών η αναίρεση του παραπεμπτικού βουλεύματος, η οποία ασκήθηκε ύστερα από αίτηση του ηγούμενου Εφραίμ. Κατά τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, υπάρχουν κενά ως προς την παραπομπή των κατηγορουμένων και τη στοιχειοθέτηση των ποινικών τους ευθυνών, αφού η τότε κυβέρνηση προωθούσε την ανταλλαγή των ακινήτων.

 

Στην αναίρεση που άσκησε ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός θεωρεί ότι το βούλευμα δεν έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, ενώ του αποδίδει και μη ορθή εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου που εφαρμόζεται σε ανάλογες περιπτώσεις.

 

Μαρ.Δ.

 

Scroll to top