kedikoglou

17/03/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεδίκογλου: Κοντά σε συμφωνία

Ο Σίμος Κεδίκογλου εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ενώ αναφέρθηκε και στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα περί «στημένης» εξόδου στις αγορές.
      Pin It

«Έχει σημειωθεί πρόοδος. Είμαστε πολύ κοντά στο να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, ενώ συμπλήρωσε πως «το γεγονός ότι υπήρξε μία ολονύκτια διαπραγμάτευση και συμφωνήθηκε το μεσημέρι… να επαναλάβουν τις διαβουλεύσεις, δείχνει τη βούληση να φθάσουμε σε συμφωνία και ότι είμαστε κοντά».

Ο κ. Κεδίκογλου απέφυγε να αναφερθεί σε επιμέρους θέματα καθώς σημείωσε: «Είναι συνολική η διαβούλευση και πρέπει να κλείσουμε μία συνολική συμφωνία. Είναι δύσκολα. Βλέπετε ότι διαπραγματευόμαστε σκληρά. Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε τους στόχους μας και πιστεύουμε ότι θα το καταφέρουμε».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τις κατηγορίες του πως η χώρα θα βγει σικέ στις αγορές πριν από τις εκλογές επισημαίνοντας: «Δεν στήνονται οι αγορές. Αν μπορούσανε να στηθούνε, τότε οι Ηνωμένες Πολιτείες με την Lehman Brothers δεν θα είχαν μπλέξει έτσι. Να δούμε και λίγο πώς έχουν τα πράγματα. Γιατί πραγματικά, αυτό που κάνει ο κ. Τσίπρας είναι απαράδεκτο. Δηλαδή, είναι μία απόπειρα υπονόμευσης της εθνικής προσπάθειας με προφανείς απαράδεκτες σκοπιμότητες. Όποιος γνωρίζει πώς λειτουργεί αυτός ο μηχανισμός, γελάει όταν ακούει για στημένη έξοδο στις αγορές».

efsyn.gr

Scroll to top