18/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ρασοφόρος, καθ’ έξιν απατεώνας, έταζε δουλειές

Ενας 30χρονος ιερέας εμπλέκεται σε σπείρα που εξαπατούσε νέους αποκομίζοντας μεγάλα ποσά.
      Pin It

Ενας 30χρονος ιερέας εμπλέκεται σε σπείρα που εξαπατούσε νέους αποκομίζοντας μεγάλα ποσά

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Δεν είχε ούτε ιερό ούτε όσιο… Παπάς της Μητροπόλεως Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, μαζί με δικηγόρο κι ακόμη έναν «συνεταίρο» τους κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν 166 απελπισμένους ανθρώπους, πουλώντας τους -κυριολεκτικά- ελπίδες για ανεύρεση εργασίας στο εξωτερικό, αποκομίζοντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Το καλύτερο; Ο κατ’ ευφημισμόν «ιερέας» είναι υπόδικος για παρόμοια απάτη από το 2008, αλλά κυκλοφορεί ελεύθερος με εγγύηση και περιοριστικούς όρους!

 

Την υπόθεση αποκάλυψαν αστυνομικοί της Ασφάλειας ύστερα από καταγγελία 26χρονου που ενεπλάκη ως «αχυράνθρωπος»-διαχειριστής του γραφείου εύρεσης εργασίας και βρέθηκε εκτεθειμένος σε ανέργους, οι οποίοι έφυγαν στο εξωτερικό για να πιάσουν δουλειά σε θέσεις-«φαντάσματα», αλλά γύρισαν πίσω κακήν-κακώς, όταν διαπίστωσαν ότι -αντί για εργασία- υπήρχε μόνον αέρας κοπανιστός! Το κέρδος που αποκόμισε η σπείρα, εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 78.000 ευρώ, χρήματα που κατέθεταν τα θύματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή εταιρείες μεταφοράς χρημάτων, προκειμένου να προχωρήσει η υπόθεσή τους…

 

Για την απάτη οι αστυνομικοί συνέλαβαν ήδη τον «αθεόφοβο» 30χρονο παπά, ο οποίος χειροτονήθηκε τον περασμένο Αύγουστο και λειτουργούσε στον ιερό ναό Αυγής στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, έναν 45χρονο άεργο, ενώ η δικογραφία αφορά κι έναν 40χρονο δικηγόρο που δεν συνελήφθη, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

 

Χθες, ο διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Αθηναγόρας Παζαρλής, δήλωσε ότι ο παπάς είχε ξανασυλληφθεί τον Αύγουστο του 2008 για παρόμοιες πράξεις, με το παράνομο περιουσιακό όφελος τότε να ξεπερνάει τα 132.000 ευρώ. Η νέα απάτη του ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2009, με την ίδρυση αρχικά μιας εταιρείας, με έδρα την Καβάλα και γραφεία στη Θεσσαλονίκη, που υποσχόταν σε ανυποψίαστους ότι θα τους εξασφαλίσει εργασία σε Ελλάδα και εξωτερικό. «Ψάρευε» απελπισμένους ανέργους μέσω αγγελιών που δημοσίευε σε εφημερίδες και στο Διαδίκτυο.

 

Στη συνέχεια ο παπάς προχώρησε στην ίδρυση δεύτερης εταιρείας με συναφές αντικείμενο, ενώ ο ίδιος παρέμενε «φάντασμα», αφού, όπως και οι συγκατηγορούμενοί του, δεν εμφανιζόταν προσωπικά σε καμία συνάντηση με τα θύματα, παρά μόνο σε τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε μαζί τους, ούτε αναφερόταν το όνομά του στις χρηματικές συναλλαγές. «Αξίωναν αρχικά 100 ευρώ, μετά άλλα τόσα και με τη σύνταξη του συμβολαίου, άλλα 492 ευρώ», ανέφερε ο ταξίαρχος Παζαρλής, προσθέτοντας ότι τα χρήματα κατετίθεντο στα ονόματα τρίτων προσώπων και μέσω εξουσιοδοτήσεων που εξασφάλιζε η σπείρα.

 

Νίκος Φωτόπουλος

 

Scroll to top