04/04/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο νέος «Μπαλτάκος»

Ο Φώτης Καϋμενάκης ως πρόεδρος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής είχε κρίνει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ως αντισυνταγματικό.
      Pin It

Ο Φώτης Καϋμενάκης ως πρόεδρος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής είχε κρίνει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ως αντισυνταγματικό

 

Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, αρεοπαγίτης επί τιμή Φώτης Καϋμενάκης, είναι ο νέος γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου παίρνοντας τη θέση του Τάκη Μπαλτάκου.

 

Ο Φώτης Καϋμενάκης θεωρείται στους δικαστικούς κύκλους αθόρυβος και χαμηλών τόνων δικαστικός λειτουργός. Γεννήθηκε το 1940 στον Αστακό.

 

Από το 1972

 

Μπήκε στο δικαστικό σώμα στις 29 Ιουνίου 1972 και προήχθη σε αρεοπαγίτη στις 11 Οκτωβρίου 2011.

 

Ο κ. Καϋμενάκης ως πρόεδρος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής (ΚΕΝΕ) είχε απορρίψει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ως αντισυνταγματικό, καθώς υποστήριζε ότι το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο καλύπτει όλες τις διατάξεις. «Επαρκής η νομοθεσία κατά του ρατσισμού» είχε αποφανθεί η ΚΕΝΕ, με πρόεδρο τον ε.α. αρεοπαγίτη Φ. Καυμενάκη και νυν γενικό γραμματέα της κυβέρνησης. Ευθυγραμμισμένη τότε η ΚΕΝΕ («Εφ.Συν.» 17/5/2013) με τη γραμμή Μαξίμου περί αποπομπής του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου Ρουπακιώτη. «Υπάρχουν αόριστες έννοιες όπως π.χ. “παροτρύνει, προκαλεί ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή μίσος…”, “κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση τη θρησκεία”, οι οποίες πρέπει να αποσαφηνιστούν και να εξειδικευτούν ή να αντικατασταθούν ώστε να μην ελλοχεύει κάθε φορά ο κίνδυνος να παρερμηνευτούν και να εφαρμοστούν σε περιπτώσεις που δεν ήταν στους σκοπούς ούτε της απόφασης ούτε του εσωτερικού νομοθέτη» έλεγε η ΚΕΝΕ, όπως και ότι ήταν αναγκαία «ιδιαίτερη προσοχή για την επιβολή κυρώσεων» σε ό,τι αφορά την ευθύνη νομικών προσώπων ή ενώσεων προσώπων.

 

Η δολοφονία

 

Μετά ήρθε η δολοφονία Φύσσα και «φώτισε» και τις αόρατες δολοφονίες και εγκληματικές ενέργειες, οπότε μάλλον θα κατανόησε και η ΚΕΝΕ τι σημαίνει παρότρυνση σε βιαιοπραγίες από μίσος και τι σημαίνει κυρώσεις εναντίον ενώσεων προσώπων. Σήμερα ο κ. Καϋμενάκης από άλλη θέση, και μάλιστα κυβερνητική, έχει την ευκαιρία να αναθεωρήσει την αντίθεσή του στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο αλλά και να επαναφέρει το άρ.19 χωρίς την απαράδεκτη τροπολογία Μπαλτάκου.

 

Α.Ψ.

 

Scroll to top