limani

07/04/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στα λιμάνια

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους είναι οι εργαζόμενοι στα λιμάνια και τονίζουν πως θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους απέναντι στον αιφνιδιασμό της κυβέρνησης για έναρξη των συζητήσεων σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ αύριο (Τρίτη) στη Βουλή.
      Pin It

Η συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) την Τρίτη στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ανοίγει νέο κύκλο κινητοποιήσεων και διαμαρτυριών από τους εργαζόμενους στα λιμάνια.

Τετράωρη στάση εργασίας για σήμερα από τις 7 έως τις 11 το πρωί κήρυξε σήμερα η ΟΜΥΛΕ, 24ωρη απεργία με συγκέντρωση στις 4 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία στη βουλή την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, πραγματοποιώντας συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο χώρο μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και πορεία στο κέντρο της πόλης με κατάληξη στο κτίριο του ΟΛΠ.

«Επιχειρούν αιφνιδιαστικά να προχωρήσουν σε μία συζήτηση παρωδία, όπως έκαναν και στην περίπτωση του ΟΛΠ, ώστε να πάρουν το πράσινο φώς για την δρομολόγηση εκποίησης του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ. Αγνοούν προκλητικά το μέτωπο των κοινωνικών και αυτοδιοικητικών φορέων στον Πειραιά και στην Θεσσαλονίκη που έχει τοποθετηθεί κατά της ιδιωτικοποίησης – ξεπουλήματος των ΟΛΠ και ΟΛΘ. Απέναντι στον αιφνιδιασμό της Κυβέρνησης απαντούμε με κλιμάκωση του πολύμορφου αγώνα που έχουμε ξεκινήσει» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ.

 

Χριστίνα Παπασταθοπούλου
efsyn.gr

Scroll to top