07/04/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Σκεφτείτε την πολιτική της Μέρκελ»

Σε συνέντευξή του στη Rai 3 ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε τους Ιταλούς να ψηφίσουν με βάση την επιτυχία ή όχι της υφιστάμενης ευρωπαϊκής πολιτικής.
      Pin It

Σε συνέντευξή του στη Rai 3 ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε τους Ιταλούς να ψηφίσουν με βάση την επιτυχία ή όχι της υφιστάμενης ευρωπαϊκής πολιτικής

 

Ρώμη Του Θεόδωρου Ανδρεάδη Συγγελλάκη

 

«Να ερωτηθούμε αν η πολιτική Μέρκελ πέτυχε και να ψηφίσουμε ανάλογα» λέει ο Αλέξης Τσίπρας στο ιταλικό κανάλι Rai Tre.

 

Στην κρίσιμη αναμέτρηση των ευρωεκλογών αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην εκπομπή «In Mezz’ora», του ιταλικού δημόσιου καναλιού Rai Τre. «To δίλημμα που θέτουμε στους Ελληνες, στους Ιταλούς, σε όλους τους Ευρωπαίους, είναι το εξής: η πολιτική της κυρίας Μέρκελ πέτυχε; Αν θεωρούν πως ήταν επιτυχής, ας ψηφίσουν για τον Γιούνκερ ή για τον Σουλτς και τον Ρέντσι ή τη Δεξιά στην Ιταλία. Αν απέτυχε, πρέπει να στηρίξουμε την εναλλακτική πρόταση, εκείνη για μια άλλη Ευρώπη, η οποία εκφράζεται από τις δυνάμεις της πραγματικής Αριστεράς», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Μιλώντας πιο αναλυτικά για την κατάσταση στην Ελλάδα, ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε ότι «η κοινωνική πραγματικότητα ισοπεδώθηκε από τα μνημόνια» και πρόσθεσε ότι «όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση- πολύ σύντομα, δηλαδή- θα ζητήσει τη δημιουργία μιας ευρείας κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας, με τη βοήθεια και τη στήριξη της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, για να βγει η Ευρώπη από το αδιέξοδο της λιτότητας».

 

Σε σχέση δε με το ιταλικό ψηφοδέλτιο «Η Αλλη Ευρώπη για τον Τσίπρα», ο υποψήφιος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι «θα είναι η πραγματική έκπληξη των εκλογών αυτών στην Ιταλία και ότι θα ενώσει τη μεγάλη παράδοση της Αριστεράς με μια νέα ταυτότητα».

 

Οταν η δημοσιογράφος Λουτσία Ανουντσιάτα, τέλος, του ζήτησε να σχολιάσει τις πρώτες κινήσεις του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεν προσέφυγε σε διπλωματικές περιστροφές: «Στα σημαντικά θέματα -υπογράμμισε-, όπως στα εργασιακά, οι προτάσεις του κύριου Ρέντσι συμβαδίζουν με εκείνες των νεοφιλελεύθερων δυνάμεων».

 

Scroll to top