07/04/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Νοσηλευτής 23 χρόνια με πλαστό πτυχίο

Διαπιστώθηκε έπειτα από έλεγχο όλων των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Τέθηκε ήδη σε αργία, ενώ η δικηγόρος του κάνει λόγο για ατόπημα.
      Pin It

Διαπιστώθηκε έπειτα από έλεγχο όλων των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Τέθηκε ήδη σε αργία, ενώ η δικηγόρος του κάνει λόγο για ατόπημα

 

ΛΕΣΒΟΣ Της Ανθής Παζιάνου

 

Εργαζόταν 23 χρόνια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και για αρκετά χρόνια σε θέσεις ευθύνης. Μετά την εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος για έλεγχο όλων των δικαιολογητικών των εργαζομένων, διαπιστώθηκε ότι ο νοσηλευτής, για τον οποίο οι συνάδελφοί του μιλούν με τα καλύτερα λόγια, είχε καταθέσει το 1991 για την πρόσληψή του πλαστό πτυχίο από το ΤΕΙ Νοσηλευτικής στη Λάρισα.

 

Ο νοσηλευτής τέθηκε κατευθείαν σε αργία και μετά την απολογία του ο διοικητής του νοσοκομείου, Βασίλης Μουζάλας, τον παρέπεμψε την Παρασκευή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Υγείας.

 

«Δεν ανακαλύψαμε την Αμερική», λέει η δικηγόρος του Ελένη Καλλιπολίτη αναφορικά με το κύκλωμα πλαστών εγγράφων, η οποία κάνει λόγο για ατόπημα και επισημαίνει ότι σε περίπτωση ανάκλησης του διορισμού του ο πελάτης της σκοπεύει να προσφύγει στο Ακυρωτικό Διοικητικό Εφετείο Πειραιά αλλά και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

 

Η δικηγόρος του τόνισε ότι κατέθεσε στη διοίκηση όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο πελάτης της είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του στο ΤΕΙ Λάρισας, «είχε μάλιστα κάνει και την πρακτική του ως φοιτητής στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης το 1989», πλην δύο μαθημάτων «μη συναφών όμως με το γνωστικό αντικείμενο, αυτό της Κοινωνιολογίας και των Αγγλικών».

 

Οταν προκηρύχτηκαν οι θέσεις για 15 νοσηλευτές, «είχαν κάνει αίτηση μόνο 12 ενδιαφερόμενοι» και ο πελάτης της. «Ηταν ένα ατόπημα το οποίο έγινε πριν από 22,5 χρόνια, σε όλη τη διάρκεια των οποίων ο νοσηλευτής αποδείκνυε ότι προσφέρει πολλά στον τομέα της υγείας του ιδρύματος, γνωρίζοντας καλά το αντικείμενο».

 

«Φταίει και η παλιά διοίκηση»

 

«Για το έγγραφο, δεν μπορεί παρά να ευθύνεται και η τότε διοίκηση του νοσοκομείου που δεν ήλεγξε τη νομιμότητά του. Εξάλλου, δεν ανακαλύψαμε ξαφνικά την Αμερική. Εκείνες τις δεκαετίες, είναι γνωστό πως πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι είχαν πέσει στην παγίδα των κυκλωμάτων πλαστών δικαιολογητικών», εξηγεί η δικηγόρος. Παράλληλα η Ελ. Καλλιπολίτη προσθέτει ότι θα «τρέξει» την υπόθεση μέχρι να δικαιωθεί ο πελάτης της, βασιζόμενη στο σκεπτικό ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια από το «ατόπημά» του, αλλά και στη συνυπαιτιότητα της τότε διοίκησης.

 

Ο νοσηλευτής τέθηκε σε διαθεσιμότητα στις αρχές Μαρτίου, αφήνοντας με ανοιχτό το στόμα τους συναδέλφους του που τόνισαν στην «Εφ.Συν.» ότι γνώριζε πολύ καλά το αντικείμενο της δουλειάς του, ενώ είχε υπηρετήσει και επικεφαλής σε νευραλγικές θέσεις του ιδρύματος.

 

Αν και η είδηση κλόνισε όλο το προσωπικό, ο πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Ξενοφών Αυγερινός, τόνισε στην εφημερίδα μας ότι «είναι κρίμα να συμβαίνουν τέτοια πράγματα, αλλά κάθε κατεργάρης πρέπει να πάει στον πάγκο του». Από την άλλη, ο διοικητής Β. Μουζάλας δεν θέλησε να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις, δεδομένου ότι «ο νοσηλευτής είναι γνωστός στην τοπική κοινωνία και έχει μεγάλες οικογενειακές υποχρεώσεις».

 

Scroll to top