16/04/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Υποψήφιος δήμαρχος ζητά ακροδεξιούς

Μετά την υπόθεση Μπαλτάκου, η Ν.Δ. αναγκάστηκε να αποκλείσει από την ευρωλίστα της αρχικά τον Κρανιδιώτη και τώρα τον Βελόπουλο, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος όμως κάνει άνοιγμα στην Ακροδεξιά διά του Θάνου Πλεύρη.
      Pin It

Μετά την υπόθεση Μπαλτάκου, η Ν.Δ. αναγκάστηκε να αποκλείσει από την ευρωλίστα της αρχικά τον Κρανιδιώτη και τώρα τον Βελόπουλο, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος όμως κάνει άνοιγμα στην Ακροδεξιά διά του Θάνου Πλεύρη

 

Του Δημήτρη Ψαρρά

 

Α. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΛΕΥΡΗΣΟι αποκαλύψεις της υπόθεσης Μπαλτάκου εξακολουθούν να πληγώνουν τη Νέα Δημοκρατία. Με σπασμωδικές κινήσεις επιχειρεί το επιτελείο Σαμαρά να αποκαταστήσει τις σχέσεις με το ακροδεξιό ακροατήριο που χειριζόταν με τη μαεστρία που όλοι σήμερα γνωρίζουμε ο τέως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης. Ομως ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός θέλει να διασκεδάσει την εντύπωση ότι έχει μετατρέψει το κόμμα του σε ένα κρησφύγετο στελεχών της Ακροδεξιάς. Μετά την εσπευσμένη απόρριψη της υποψηφιότητας του Φαήλου Κρανιδιώτη ήρθε χτες ο αποκλεισμός την τελευταία ώρα από το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. του Κυριάκου Βελόπουλου για να επιβεβαιωθεί ότι το κόμμα δεν έχει ακόμα βρει την πολιτική του ισορροπία.

 

Δεν έγινε γνωστό ποιανού ιδέα ήταν η πρόταση προς τον Βελόπουλο, αλλά φαίνεται ότι χτες το πρωί κάποιοι θυμήθηκαν το έργο και τις δηλώσεις του παλιού συνεργάτη του κ. Καρατζαφέρη και κατάλαβαν ότι είναι λίγο δύσκολο να κρύψουν τις γνωστές του απόψεις, τα βιβλία του, τις εκπομπές του, και το γεγονός ότι σύμφωνα με δική του δήλωση αντλεί «αυτούσιες πολύτιμες πληροφορίες και γνώση» από τον Καψάλη (του Στόχου), τον Γεωργαλά (προπαγανδιστή της χούντας), τον Χολέβα (υπουργό της χούντας), και τους (εθνικοσοσιαλιστές) Δενδρινό, Πλεύρη και Χαραλαμπόπουλο.

 

Οσοι, πάντως, πρότειναν τον Βελόπουλο στον κ. Σαμαρά έχουν έναν επιπλέον λόγο να μετανιώνουν. Ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ πρόλαβε να εμφανιστεί ότι ο ίδιος αρνήθηκε, και μάλιστα καταγγέλλοντας τη Ν.Δ. για την πολιτική της απέναντι στις τράπεζες. Αντίθετα, χωρίς αναταράξεις, έγινε προχτές η ανακοίνωση της συμμετοχής του Θάνου Πλεύρη στο ψηφοδέλτιο του Αρη Σπηλιωτόπουλου. Βέβαια ο Πλεύρης έχει ενταχθεί από καιρό στη Ν.Δ., και εκτελεί χρέη συμβούλου του κ. Γεωργιάδη. Αλλά παρά τις κατά καιρούς προσπάθειες να εμφανίσει ένα μετριοπαθέστερο προφίλ και να αποστασιοποιηθεί από τον φιλοναζιστή πατέρα του, ο κ. Πλεύρης έχει κι αυτός στο ενεργητικό του ακραίες πολιτικές απόψεις. Ειδικά για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, ο Πλεύρης υιός είχε προτείνει σε δημόσια εκδήλωση του ακροδεξιού περιοδικού «Patria» δύο τρόπους: «Ο πρώτος τρόπος είναι η φύλαξη των συνόρων. Και για να καταλάβουμε τι εννοούμε. Φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται εάν δεν υπάρχουν απώλειες. Και για να γίνω κατανοητός, εάν δεν υπάρχουν νεκροί. [Χειροκροτήματα και φωνές “έτσι, έτσι”]. Και δεύτερον, όσοι πλέον μπουν εδώ, θα έχουν τη λογική των αντικινήτρων. Το θέμα είναι να τους κόψεις. Να μην έρθουν. Συνεπώς, όταν βρίσκεσαι εδωπέρα, όχι κοινωνική παροχή θα έχεις, δεν θα μπορείς να φας, δεν θα μπορείς να πιεις, δεν θα μπορείς να πας στο νοσοκομείο, και θα λες στους άλλους στο Πακιστάν “εδωπέρα περνάμε χειρότερα απ’ ό,τι στο Πακιστάν”. [Χειροκροτήματα] Αν δεν περνάνε χειρότερα, θα έρχονται. Πρέπει να περνάνε χειρότερα. Για τη ζωή τους, η κόλαση θα φαντάζει παράδεισος μπροστά σ’ αυτό που θα περνάνε εδωπέρα».

 

Αυτά είναι γνωστά στον κ. Σπηλιωτόπουλο. Αλλά ο επίσημος υποψήφιος της Ν.Δ. για τη δημαρχία της Αθήνας θεωρεί ότι με την παρουσία του Πλεύρη θα επισφραγιστεί το ακροδεξιό προφίλ που απεγνωσμένα επιχειρεί να πλασάρει, πότε με την επίκληση της «μηδενικής ανοχής» με πρότυπο τον Τζουλιάνι και τη Νέα Υόρκη, πότε με το εύρημα του δημοψηφίσματος για το τζαμί. Καθώς φαίνεται ο κ. Σπηλιωτόπουλος θεωρεί ότι έχει δεδομένη την υποστήριξη από την κεντροδεξιά μερίδα των οπαδών της Ν.Δ. και διεκδικεί μ’ αυτές τις κινήσεις να ανταγωνιστεί τους άλλους «σκληρούς» συνυποψηφίους του, Κακλαμάνη, Καπερνάρο και Κασιδιάρη. Μ’ αυτό τον τρόπο, βέβαια, ενισχύει χωρίς να το θέλει τον πιο άμεσο ανταγωνιστή του, τον Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος είχε προ ετών αποκληθεί «Λεπέν της Ελλάδας», ενώ στις περασμένες εκλογές είχε εξασφαλίσει την υποστήριξη του Γιώργου Καρατζαφέρη, ακριβώς με την επίκληση παρόμοιων ακραίων θέσεων, και τελικά έχασε από τον Γιώργο Καμίνη. Και παράλληλα, ο κ. Σπηλιωτόπουλος αφήνει ελεύθερο τον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο στον κ. Καμίνη και στον κ. Σακελλαρίδη.

 

Scroll to top