17/04/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Βέλη εξ…οικείων

Μέτωπα και εντός της Ν.Δ. έχει ακοιχτά ο Σαμαράς αφού δέχεται οξεία κριτική τόσο από τον επίτιμο Κ. Μητσοτάκη, με τον οποίο συμφωνούν πολλά γαλάζια στελέχη, όσο και από τον εκ των καραμανλικών Β. Αντώναρο.
      Pin It

Μέτωπα και εντός της Ν.Δ. έχει ακοιχτά ο Σαμαράς αφού δέχεται οξεία κριτική τόσο από τον επίτιμο Κ. Μητσοτάκη, με τον οποίο συμφωνούν πολλά γαλάζια στελέχη, όσο και από τον εκ των καραμανλικών Β. Αντώναρο

 

Της Αλίκης Μάτση

 

Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να προσπαθεί εναγωνίως να επαναφέρει το success story, αλλά ακόμη και εντός Ν.Δ. εξακολουθεί να δέχεται οξύτατη κριτική για την πολιτική και τα πρόσφατα ή παλαιότερα πεπραγμένα του.

 

Μόλις χθες δέχτηκε δύο βολές: από τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο επί κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή, Βαγγέλη Αντώναρο, αλλά και από τον επίτιμο πρόεδρο της Ν.Δ., Κ. Μητσοτάκη.

 

Και ο μεν πρώτος εκστόμισε την ίσως και τετριμμένη φράση «ανθ’ ημών Γουλιμής» σχολιάζοντας (μέσω twitter) τη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ. Ο δε δεύτερος, ο επίτιμος, υποστήριξε ότι δεν συγχώρησε τον Αντ. Σαμαρά για το γεγονός ότι οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησής του το 1992, που αν δεν είχε πέσει, «η πορεία της χώρας θα ήταν ενδεχομένως διαφορετική».

 

Σαφής αποδοκιμασία

 

Ο σχολιασμός του Βαγγέλη Αντώναρου δεν επιδέχεται παρερμηνείες, αλλά δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι απηχεί και τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή. Αλλωστε οι δυο τους, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχουν να συναντηθούν πάνω από έναν μήνα.

 

Ο Β. Αντώναρος έγραψε στο Twitter του μετά την ανακοίνωση των ονομάτων των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών της Ν.Δ.: «Προς τους μέχρι σήμερα ευρωβουλευτές της Ν.Δ.: Ανθ’ ημών οι Γουλιμήδες (με ελάχιστες εξαιρέσεις)».

 

Σε άλλο tweet σημειώνει: «Ευτυχώς που υπάρχουν λίγα φωτεινά ονόματα για να ψηφίσει κανείς και να μαυρίσει τηλεαστέρες, μαϊντανούς, αλεξιπτωτιστές και άλλα φρούτα».

 

Tο tweet Αντώναρου σαφώς και δεν αποτελεί έκφραση προσωπικής αντιπαράθεσης με τον Αντ. Σαμαρά. Σίγουρα όμως ασκεί κριτική και προσωπικά στον πρωθυπουργό που είχε τις τελικές επιλογές.

 

Απηχεί δε και άλλους εντός Ν.Δ. –οι βουλές του Κ. Καραμανλή παραμένουν άγνωστες, άλλωστε, λέει το περιβάλλον του, μετά τη σιωπή τόσων χρόνων, δεν θα ήταν λογικό να μιλήσει πριν από τις εκλογές–που θεωρούν ότι με την επιλογή διασημοτήτων, όπως ο Θ. Ζαγοράκης ή ο Στ. Ξαρχάκος, λόγω της απειρίας τους στη γραφειοκρατία των Βρυξελλών θα χρειαστούν τουλάχιστον ένα χρόνο, αν όχι περισσότερο, για να εγκλιματιστούν στο περιβάλλον και να προχωρήσουν στις διαδικασίες και τα λόμπινγκ που απαιτούνται για να κάνει μια χώρα δουλειά στην Ευρώπη. Ιδιαίτερα δεν τον επόμενο χρόνο που ενδεχομένως οι αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου θα καθορίσουν το μέλλον της γηραιάς ηπείρου τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία. Λόγω και του μικρού αριθμού των Ελλήνων ευρωβουλευτών, αλλά και της απειρίας των εκτιθέμενων σε εκλογή, η χώρα αδυνατεί να παρέμβει ουσιαστικά σε αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον της Ευρώπης, αλλά και το δικό της.

 

0 96χρονος Κων. Μητσοτάκης πάλι, στη συνέντευξη που έδωσε προ δεκαημέρου στο ΡΙΚ και επελέγη από το γραφείο του να δοθεί στη δημοσιότητα στην Ελλάδα μόλις χθες, δεν μασάει τα λόγια του. Λέει ότι ουδέποτε θα συγχωρήσει τον Αντ. Σαμαρά για το γεγονός ότι έριξε την κυβέρνησή του το 1992, παρότι δηλώνει ότι τον ψήφισε το 2010, επί της ουσίας, όπως λέει, για το καλό της παράταξης και της χώρας.

 

Μαζί του η μισή Ν.Δ.

 

Με την άποψή του, παρασκηνιακά, συντάσσεται το ήμισυ της Ν.Δ. Και παρότι από το περιβάλλον της κόρης του, Ντόρας Μπακογιάννη, δεν έγινε κανένα σχόλιο και μόνο το γεγονός ότι η ίδια είχε διαγραφεί από τη Ν.Δ. και στη συνέχεια ίδρυσε το δικό της κόμμα, πριν επανέλθει στη μεγάλη αγκάλη της συντηρητικής παράταξης, δείχνει ότι η διάσταση ενυπήρχε και εξακολουθεί στους κόλπους του κόμματος.

 

Αλλωστε πρόσφατα, ακόμη και χθες, η ίδια τάχθηκε υπέρ της στροφής στην Κεντροδεξιά αντί της Δεξιάς της Ν.Δ., την οποία επιχειρούσε και επιχειρεί το μέγαρο Μαξίμου.

 

Χθες εξάλλου, ο «αντάρτης» για τη δημαρχία της Αθήνας και ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Ν. Κακλαμάνης συναντήθηκε με τον επίτιμο, σε μια προσπάθεια στήριξης της υποψηφιότητάς του. Δηλώσεις, φυσικά, δεν έγιναν. Από το περιβάλλον του κ. Κακλαμάνη ωστόσο έγινε γνωστό ότι τυγχάνει της υποστήριξης του επιτίμου.

 

Που σημαίνει ότι η πόλωση και εντός Ν.Δ. καλά κρατεί ενόψει δημοτικών, περιφερειακών και ευρωεκλογών. Επεται συνέχεια…

 

Scroll to top