Οι νέες κινήσεις προσέγγισης προς το βρετανικό, λαϊκίστικο, ευρωσκεπτικιστικό κόμμα της Ανεξαρτησίας (UKIP) από την επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς, έπεσαν πάλι στο κενό. Το UKIP και το Εθνικό Μέτωπο πρέπει να συμμαχήσουν στην Ευρωβουλή, είπε η Μαρίν Λεπέν, αφού «είναι προς το συμφέρον των Ευρωπαίων να συνεργαστούμε για να πολεμήσουμε την ΕΕ».
Απαντώντας στην «πρόσκληση» οι Βρετανοί ευρωσκεπτικιστές απάντησαν «όχι, ευχαριστούμε», αν και ο ηγέτης τους Νάιτζελ Φαρατζ, κάνοντας με τη σειρά του μια κίνηση αβροφροσύνης, παραδέχθηκε ότι η Λεπέν έχει «ορισμένα καλά στοιχεία» και «έχει σημειώσει εξαιρετική πρόοδο δοηγώντας το κόμμα της στην κορυφή». Ωστόσο αρνείται τη επίσημη συνεργασία επειδή το Εθνικό Μέτωπο διακατέχεται «από προκαταλήψεις και αντισιμιτισμό». Σε εκπομπή του BBC, η Λεπέν χαρακτήρισε τον Φάρατζ ως έναν «αναμφίβολα χαρισματικό ηγέτη», ο οποίος μεταφέρει ένα μήνυμα «που ο λαός θέλει να ακούσει αι βασίζετια σε σωστή ανάλυση της πραγματικότητας». Υπάρχουν διαφορές, παραδέχθηκε η Λεπέν, φέρνοντας ως παράδειγμα την οικονομία, αλλά «εάν ο Φάρατζ καταλάβει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση στην ΕΕ, θα υποστηρίξει την συνεργασία όλων των πατριωτικών κινημάτων και θα δεν καταφύγει σε τακτικές και στρατηγικές».
Το UKIP, ωστόσο, έχει ήδη επιλέξει να συνάψει «ανεπίσημη σχέση» με ένα πολύ μικρότερο γαλλικό κόμμα, το «Debout la Republique» Ο Φάρατζ μάλιστα συμμετείχε αυτή την εβδομάδα σε συγκέντρωση που έγινε στο Παρίσι, όπου έγινε δεκτός με μεγάλο ενθουσιασμό.
Οι Βρετανοί ευρωσκεπτικιστές βρίσκονται ψηλά στις δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές του Μαίου. Ο Φαρατζ δεν έχει αρκεστεί στο να αποσπάσει τις ψήφους των ψηφόφόρων των Συντηρητικών που είναι δυσαρεστημένοι με τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης Κάμερον, αλλά προσπαθεί να «εμβολίσει» καιτο στρατόπεδο των Εργατικών, επιτιθέμενος στις τακτικές των μεγάλων εταιρειών που προτιμούν να προσλαμβάνουν φθηνούς μετανάστες στην θέση των Βρετανών.
«Με τόσα πολλά φθηνά εργατικά χέρια να πλημμυρίζουν την χώρα από το εξωτερικό» είπε πρόσφατα ο Φάρατζ, «οι επιχειρηματικοί κολοσσοί είναι όλο και περισσότερο σε πλεονεκτική θέση για να επιβάλουν τους όρους τους στους εργαζόμενους. Η χωρίς όρια μετανάστευση από την Ανατολική Ευρώπη έχει αφήσει τους Βρετανούς απροσάτευτους απέναντι στην μείωση των αποδοχών τους και την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας τους».
efsyn.gr