Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας που πραγματοποίησαν χθες Κυριακή του Πάσχα, εκατοντάδες διαδηλωτές ζητώντας την «ανάσταση της δημοκρατίας» στη Βενεζουέλα, ενώ μετέφεραν τα ομοιώματα τόσο του προέδρου Νικολά Μαδούρο όσο και ηγετών της αντιπολίτευσης προκειμένου να τα κάψουν στο πλαίσιο των εθίμων της ημέρας του Πάσχα.
Αργά το απόγευμα μια ομάδα διαδηλωτών απέκλεισε την κεντρική λεωφόρο του Τσακάο και τους γειτονικούς δρόμους στήνοντας οδοφράγματα με μεταλλικές πλάκες και σωλήνες ύδρευσης. Οι ταραχές σημειώθηκαν στο προάστιο Τσακάο, στα ανατολικά της πρωτεύουσας, όπου βρίσκεται η έδρα του ΟΗΕ. Στο κτίριο αυτό είχε καταλήξει νωρίτερα η πορεία της αντιπολίτευσης.
Ορισμένοι διαδηλωτές, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους κρατώντας πέτρες και βόμβες μολότοφ συγκρούστηκαν με αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων που έκαναν χρήση δακρυγόνων, νερού υπό πίεση και πλαστικών σφαιρών για να τους απωθήσουν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τα οκτώ άτομα.

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές χοροπηδούν πάνω σε ένα πανό κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στο Καράκας.
Η διαδήλωση οργανώθηκε από τη Λαϊκή Βούληση, τη ριζοσπαστική πτέρυγα της αντιπολίτευσης ο ηγέτης της οποίας, Λεοπόλντο Λόπες, βρίσκεται υπό κράτηση από τις 18 Φεβρουαρίου. Μεταξύ άλλων στην κινητοποίηση αυτή συμμετείχαν η πρώην βουλευτής της αντιπολίτευσης Μαρία Κορίνα Ματσάδο και ο δήμαρχος του Καράκας Αντόνιο Λεντέσμα, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της συνέχισης των διαδηλώσεων, ώστε να αυξηθεί η πίεση που ασκείται στον Μαδούρο και να τον οδηγήσει στην παραίτηση.
Στις διαδηλώσεις που οργανώνονται από τις 4 Φεβρουαρίου σε όλη τη χώρα έχουν χάσει τη ζωή τους 41 άνθρωποι και περισσότεροι από 600 τραυματίστηκαν, ενώ περίπου εκατό έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
Σε πολλούς δρόμους του Καράκας οι διαδηλωτές έκαψαν ομοιώματα του προέδρου Μαδούρο και ορισμένων υπουργών της κυβέρνησής του. Εάν επιβεβαιωθεί ότι ο θάνατος του 21χρονου Γκαμπριέλ Γκάζα, που έφτιαχνε ένα ομοίωμα ενός αξιωματικού της Εθνοφρουράς, ανέφεραν οι ακτιβιστές μέσω Twitter και στα μέσα ενημέρωσης, θα πρόκειται για το 42ο θύμα της αναταραχής.
Αν και εκατομμύρια πολίτες έσπευσαν στις παραλίες της Καραϊβικής και τις οικογενειακές συγκεντρώσεις για να γιορτάσουν το Πάσχα, οι φοιτητές θέλησαν να συνεχίσουν το κίνημα διαμαρτυρίας, που ήδη διαρκεί 3 μήνες, πραγματοποιώντας διαδηλώσεις στο πνεύμα των εορτών.
Έπειτα από μια πορεία όπου οι διαδηλωτές περπατούσαν ξυπόλητοι και μια πορεία που αναπαριστούσε την πορεία του Ιησού προς τη Σταύρωση, οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν σε μια πλατεία του Καράκας. «Εμείς θα παραμείνουμε στους δρόμους μέχρι να πάρουμε πίσω την χώρα μας, μέχρι να πάρουμε πίσω τη δημοκρατία» δήλωσε ο επικεφαλής των φοιτητών, Ντζαμίλ Τζάσιρ, 22 ετών στο πρακτορείο Reuters σε μια πλατεία όπου οι διαδηλωτές εναπόθεσαν δεκάδες κάνιστρα αερίου και σφαίρες που συμβόλιζαν την καταστολή.
efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ