Στο success story εξόδου από την κρίση επενδύει επικοινωνιακά ο πρωθυπουργός, αν και κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνει η καθημερινότητα εκατ. Ελλήνων που ζουν στα όρια της φτώχειας.
Στο χθεσινό του μήνυμα ο Αντώνης Σαμαράς προσπάθησε να καρπωθεί επικοινωνιακά την επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από τη Eurostat, δηλώνοντας ότι «απομακρυνόμαστε πλέον από την κρίση και θεμελιώνουμε το μέλλον της Νέας Ελλάδας».
Βλέποντας ότι ο οικονομικός σχεδιασμός εξελίσσεται κανονικά, το ενδιαφέρον του μεγάρου Μαξίμου στρέφεται πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως στα πρόσωπα που βρίσκονται στο επίκεντρο της διένεξης για τη συμμετοχή υποψηφίων από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.
Και στις προεκλογικές του ομιλίες το βασικό δίλημμα που θα θέσει ο πρωθυπουργός θα είναι «σταθερότητα ή περιπέτεια», με το ερώτημα «έξοδος από την κρίση ή πορεία στο άγνωστο;».
Κατά γράμμα εφαρμογή του προγράμματος
Μπορεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ανακοίνωσε ότι με βάση τις εκτιμήσεις της τρόικας το πλεόνασμα ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ και να θεωρεί ότι το δημόσιο χρέος της χώρας είναι βιώσιμο, όμως υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστεί κατά γράμμα το πρόγραμμα που έχουν συμφωνήσει η κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ με τους εταίρους και δανειστές και θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την πλήρη εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών.
Μερίδιο από το… πλεόνασμα ζητάει ο Βενιζέλος
Στο πρωτογενές πλεόνασμα επενδύει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε μια προσπάθεια να αποφύγει το κόμμα του το διαφαινόμενο ναυάγιο στις ευρωεκλογές που θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες τόσο για τον ίδιο όσο και για την κυβέρνηση.
Έτσι, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έσπευσε να προσδώσει στις ανακοινώσεις της Eurostat διαστάσεις επιτεύγματος που οφείλεται στις θυσίες των πολιτών και υποστήριξε ότι η χώρα εξέρχεται της κρίσης, με έκδηλο το άγχος να αποσπάσει ένα μερίδιο από την επικοινωνιακή πίτα εν όψει ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών.
efsyn.gr