ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Ιδέες με μηδενικό οικονομικό κόστος προωθούν τον ρόλο της κοινωνικής παρέμβασης». Αυτό ακριβώς το στοιχείο, δηλαδή, της κοινωνικής παρέμβασης, που ένας δημόσιος τηλεοπτικός σταθμός πρέπει να προτάσσει, αναδεικνύεται στο 3ο διεθνές συνέδριο «Mini-INPUT – THESSALONIKI», οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν χθες στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με διοργανωτές τη Δημοτική Τηλεόραση (TV100), το Ινστιτούτο Γκαίτε, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Ελληνοϊσπανικό Κέντρο Πολιτισμού και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν το κλείσιμο της ΕΡΤ και οι προσπάθειες αυτοδιαχείρισης από τους πρώην εργαζόμενους στην ΕΤ3.
Επαγγελματίες της τηλεόρασης, δημοσιογράφοι, σκηνοθέτες, παραγωγοί από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Φινλανδία, τη Ρωσία, τη Βουλγαρία και την Τουρκία θα παρακολουθήσουν μία επιλογή ποιοτικών παραγωγών των δημοσίων τηλεοράσεων από 15 χώρες (ντοκιμαντέρ, ταινίες μυθοπλασίας, σειρές), ανταλλάσσοντας στη συνέχεια απόψεις, εμπειρίες και καλές πρακτικές.
«Προσπαθούμε να δώσουμε μία εικόνα από τις ποιοτικές παραγωγές που κάνουν οι δημόσιες τηλεοράσεις όλου του κόσμου, προκειμένου να τροφοδοτήσουμε τον διάλογο για το τι δημόσια τηλεόραση μπορούμε και θέλουμε να έχουμε στην Ελλάδα« δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ) του Δήμου Θεσσαλονίκης, Φίλιος Στάγκος, εξηγώντας ότι το συνέδριο «δεν απευθύνεται στις Αρχές, αλλά στους επαγγελματίες της δημόσιας τηλεόρασης, που θέλουν να πάρουν προσλαμβάνουσες από το τι συμβαίνει αλλού…».
Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί αύριο, με μία ανοιχτή συζήτηση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η δημόσια τηλεόραση εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Ν.ΦΩΤ.