→Μετά και την υπόθεση Παππά – Τσιάρα φαίνεται πως η Χρυσή Αυγή έχει κάνει μεγάλη παραγωγή ταινιών και πολλοί φοβούνται ότι θα εκβιάζει με τη δημοσιοποίηση συνομιλιών βουλευτών της με κυβερνητικά στελέχη
Της Αλίκης Μάτση
Ο φόβος των συνεχών χτυπημάτων της Χρυσής Αυγής με την προβολή σειράς «ταινιών» με συνομιλίες μεταξύ βουλευτών του ακροδεξιού κόμματος και στελεχών της πλειοψηφούσας κυβερνητικής παράταξης, επανέρχεται στη Ν.Δ.
Δεν είναι λίγα εκείνα τα στελέχη που θεωρούν ότι η επιστολή Παππά προς Τσιάρα αποτελεί απλώς το προανάκρουσμα και θα ακολουθήσουν κι άλλες, αντίστοιχες κινήσεις, ενόψει ευρωεκλογών, δημιουργώντας σοβαρότατο πρόβλημα στη Συγγρού.
Αλλωστε, η εκτίμηση ήταν πως πιθανότατα η Χ.Α. έχει στη διάθεσή της βιντεοσκοπημένες και τις δύο συνομιλίες μεταξύ του Παππά και του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών, εξ ου και ο τελευταίος δεν έκανε κανένα σχόλιο. Πάντως, και στην απόπειρα της «Εφ.Συν.» να επικοινωνήσει μαζί του δεν απαντούσε στο τηλέφωνο.
Ωστόσο, για τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών λέγεται είναι ότι είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, δεν συντάσσεται ιδεολογικά με τη Χ.Α., ενώ πολιτικός του μέντορας είναι ο υπουργός Αμυνας Δ. Αβραμόπουλος, που ως γνωστόν κινείται στον φιλελεύθερο χώρο.
Χθες έγινε φανερό πάντως πως η κυβέρνηση θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να αποφύγει τη συζήτηση του θέματος Μπαλτάκου στη Βουλή πριν από τις ευρωεκλογές, πετώντας μάλιστα το μπαλάκι στον πρόεδρο της Βουλής Β. Μεϊμαράκη.
Απαντώντας στην επιστολή Τσίπρα στον πρόεδρο της Βουλής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου παρέπεμψε στον Κανονισμό της Βουλής, στον οποίο γενικώς και αορίστως (άρθρο 143) προβλέπεται ότι ο προσδιορισμός της συζήτησης γίνεται σε συνεννόηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Βουλής. Επικαλέστηκε ότι «για το συγκεκριμένο θέμα έχει γίνει ευρύτατος δημόσιος διάλογος και η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί σαφώς». Καταλόγισε, τέλος, στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι επαναφέρει το θέμα «προκειμένου να αποκρύψει την ανυπαρξία προγράμματος και προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ».
Η αξιωματική αντιπολίτευση καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι επιθυμεί «να κρύψει τις υπόγειες διαδρομές του κ. Σαμαρά με τη Χ.Α. μέσω του κ. Μπαλτάκου» και γι αυτό «αρνείται να ορίσει τη συγκεκριμένη συζήτηση στη Βουλή». Χαρακτήρισε αυτή την κίνηση «πρόκληση απέναντι στη Δημοκρατία και τους θεσμούς» ενώ έστρεψε τα βέλη και κατά του ΠΑΣΟΚ, που η «σιωπή του το καθιστά συνυπεύθυνο».