30/04/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο Λάνθιμος σκηνοθετεί Leon

      Pin It

Κυνικό, υπαινικτικό και με σενάριο που απαιτεί δυο και τρεις «αναγνώσεις» το βιντεοκλίπ που υπέγραψε ο Γιώργος Λάνθιμος για να ντύσει το νέο τραγούδι του Leon με τίτλο «Baby Asteroid» αποτελεί ακόμα μια απόδειξη ότι η νέα ελληνική μουσική σκηνή βρίσκεται σε μεγάλα κέφια τελευταία. Εξ ου και αναζητά τις συνεργασίες που της αξίζουν.

 

Εξαιρετικά καλοφτιαγμένο το βιντεοκλίπ, έχει εικόνες ευφάνταστες και αλληγορικές, συμβολισμούς αλλά και πολιτικές αιχμές μέσα από τις οποίες ο Γ. Λάνθιμος δίνει τη δική του ερμηνεία για το τραγούδι.

 

Στην πραγματικότητα μοιάζει να ανατρέπει μέσα από κόντρα ρόλους πολλές από τις κοινές αναφορές. Για παράδειγμα, ένας τραυματισμένος περιποιείται σερβίροντας έναν ανέκφραστο υγιή νοσηλευτή που αράζει σε έναν καναπέ. Μια γυναίκα απειλεί, κλέβει και εν τέλει μαχαιρώνει έναν ηλικιωμένο σε ένα πάρκο χαρίζοντας στο τέλος το κουζινομάχαιρο σε μια πιτσιρίκα. Και για επίλογο, ένα νέο κορίτσι γδύνεται για τα μάτια μικρού αγοριού, το οποίο όχι μόνο δεν συγκινείται, αλλά στο τέλος την πετάει κι έξω από το σπίτι.

 

Το «Βaby Asteroid» υπάρχει στον δίσκο «Global», που κυκλοφορεί από τη Mimosa’s Dream Records, και είναι το δεύτερο άλμπουμ του έξοχου νεαρού Ελληνα τραγουδοποιού που το τελευταίο διάστημα ζει στο Λονδίνο. Ηχογραφήθηκε στα τέλη της περασμένης χρονιάς στα Tarbox Road Studios του Ντέιβ Φρίντμαν.

 

Μπορείτε να δείτε το βιντεοκλίπ εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=ZggG4JKogNM

 

Μ.Κ.

 

Scroll to top