papadimos-papandreou

13/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση made by… Μπαρόζο

Το κορυφαίο ζήτημα υπονόμευσης της δημοκρατίας έφερε στην επιφάνεια το αποκαλυπτικό δημοσίευμα των «F.T.». Πώς σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατασκευάζονται κυβερνήσεις με την τοποθέτηση τεχνοκρατών (Παπαδήμος, Μόντι) τους οποίους επιβάλλουν οικονομικά και άλλα κέντρα.
      Pin It

Ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα των «F.T.», όπου φαίνεται πως ο Γιώργος Παπανδρέου, επιδιώκοντας να «στριμώξει» τον Αντώνη Σαμαρά, πρότεινε το δημοψήφισμα στην κρίσιμη σύνοδο των Κανών και όσα ακουλούθησαν με τις αντιδράσεις Μέρκελ, Σαρκοζί και Μπαρόζο, φέρνει στην επιφάνεια το κορυφαίο ζήτημα υπονόμευσης της δημοκρατίας.

 

cannespapandreou

Κάνες 2011: Νικολά Σαρκοζί, Άνγκελα Μέρκελ, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Κριστίν Λαγκάρντ, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, Γιώργος Παπανδέου, Ευάγγελος Βενιζέλος

 

  • Τι αποκαλύπτει για την ελληνική πολιτική σκηνή το ρεπορτάζ που υπογράφει ο επικεφαλής του γραφείου των «Financial Times», Peter Spiegel.
  • Πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τους «F.T.», «ξήλωσε» την κυβέρνηση Παπανδρέου το 2011, με την αγαστή συνεργασία Σαμαρά-Βενιζέλου.
  •  Ο Γερμανός φιλόσοφος και κοινωνιολόγος Γιούργκεν Χάμπερμπας, οι Ιταλοί φιλόσοφοι Κονστάντσο Πρέβε και Ραφαέλε Σιμόνε, ο πρώην γερουσιαστής και στέλεχος της Sinistra Anticapitalista, Φράνκο Τουριλιάτο, και ο επικεφαλής της ομάδας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Γκι Φέρχοφσταντ, επισημαίνουν την κυριαρχία της οικονομίας πάνω στην πολιτική, με δηλώσεις τους στην «Εφ.Συν.».

 

 

* Αναλυτικά ρεπορτάζ, στις σελ. 4-5 της «Εφημερίδας των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα Τρίτη 13 Μαΐου 2014.

 

 

Σχετικό θέμα:  Αποκαλύψεις F.T. για το «μαγειρείο» των Καννών

efsyn.gr

Scroll to top