13/05/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η Ηλεία θρηνεί τον 35χρονο αστυνομικό

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία, κήδεψε τον Βασίλη Μαρτζάκλη, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο προσπαθώντας να συλλάβει έναν ληστή.
      Pin It

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία, κήδεψε τον Βασίλη Μαρτζάκλη, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο προσπαθώντας να συλλάβει έναν ληστή

 

Του Δημήτρη Τερζή

 

Η Ηλεία κήδεψε χθες το απόγευμα τον 35χρονο αστυνομικό Βασίλη Μαρτζάκλη ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο το βράδυ της Κυριακής από τα χέρια ενός 30χρονου ληστή την ώρα που προσπαθούσε να τον συλλάβει.

 

Η κοινωνία του νομού είναι σοκαρισμένη από το έγκλημα καθώς κανείς δεν περίμενε τέτοια εξέλιξη. Ο 30χρονος δράστης, ο οποίος είναι Ρομά και ζούσε σε γειτονικό στην πόλη καταυλισμό, ήταν «γνωστός» στις αστυνομικές αρχές καθώς μπαινόβγαινε συχνά στις φυλακές για κλοπές. Μάλιστα είχε αποφυλακιστεί ξανά πρόσφατα και είναι χαρακτηριστικό πως δεν είχε προβάλει ποτέ αντίσταση στο παρελθόν όταν οι αστυνομικοί είχαν κληθεί να τον συλλάβουν.

 

Η μοιραία Κυριακή

 

Το χρονικό του εγκλήματος ξετυλίχτηκε την Κυριακή το βράδυ όταν ο 35χρονος αστυνομικός επέστρεφε στο σπίτι του παρέα με τη σύζυγό του, τα δύο τους παιδιά κι έναν φίλο τους και γείτονά τους, στο κέντρο της Ανδραβίδας. Η σύζυγος του αστυνομικού έμεινε πίσω με τα δύο παιδιά και ο αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας βρέθηκε με τον φίλο του έξω από το σπίτι του τελευταίου.

 

Εκεί έπιασαν στα πράσα τον 30χρονο να βγαίνει από την αυλή της μονοκατοικίας. Η τραγική ειρωνεία είναι πως το σπίτι φυλασσόταν από σκύλο τις προηγούμενες μέρες, αλλά προχθές το βράδυ το ζώο ανάρρωνε στο πίσω μέρος του σπιτιού έπειτα από δάγκωμα φιδιού. Οι δύο άνδρες τού φώναξαν να σταματήσει και, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 30χρονος υπάκουσε δίχως να δείχνει απειλητικός.

 

Μόλις τον πλησίασαν όμως, εμφάνισε ξαφνικά το μαχαίρι κι επιτέθηκε με αυτό εναντίον του ιδιοκτήτη τον οποίο και τραυμάτισε ελαφρά στα πλευρά πριν διαφύγει με τα πόδια. Ο άτυχος αστυνομικός τον κυνήγησε χωρίς να ακούσει τον φίλο του που τον προειδοποίησε ότι ο ληστής οπλοφορούσε. Στη συμπλοκή που ακολούθησε, ο 30χρονος κατάφερε δύο θανάσιμα χτυπήματα στην ωμοπλάτη του αστυνομικού τα οποία τον βρήκαν στην καρδιά.

 

Ακολούθησε ένα ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας και έφοδοι σε καταυλισμούς Ρομά, για να συλληφθεί τελικά ο 30χρονος αργά τη νύχτα και χθες να ομολογήσει την πράξη του. Χθες το απόγευμα επρόκειτο να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Αμαλιάδας. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοκατοχή και απόπειρα διάρρηξης.

 

Ο Βασίλης Μαρτζάκλης ήταν ένα από τα πιο αγαπητά παιδιά της Ανδραβίδας. Αποτελούσε «ψυχή» της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της ομάδας Δάφνη, ενώ ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές της Κυριακής. Μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής κάτοικοι της Ανδραβίδας κατέφταναν στο σημείο της τραγωδίας.

 

Scroll to top