soste-to-nero

17/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Παράνομο το δημοψήφισμα για το νερό από την κυβέρνηση

Με εγκύκλιο του Γ. Μιχελάκη απαγορεύεται η τοποθέτηση παράλληλων καλπών, ώστε να αποτραπεί το δημοψήφισμα στη Θεσσαλονίκη. Αυτόφωρο για όποιον αντιγράφει ή κάνει χρήση των εκλογικών καταλόγων που έχουν οι δήμοι, για όποιον άλλο σκοπό πλην της κανονικής εκλογικής διαδικασίας.
      Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παράνομο βγάζει το δημοψήφισμα για το νερό στη Θεσσαλονίκη η κυβέρνηση. Με χθεσινή εγκύκλιο του υπουργού εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, απαγορεύεται η τοποθέτηση παράλληλων καλπών και παραβάν στα εκλογικά κέντρα, προκειμένου να αποτραπεί η διαδικασία του δημοψηφίσματος.

Στο μεταξύ, χθες το πρωί, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής, έδωσε εντολή στην αστυνομία να συλλαμβάνεται με τη διαδικασία του αυτοφώρου, όποιος αντιγράφει ή κάνει χρήση των εκλογικών καταλόγων που έχουν στη διάθεσή τους οι δήμοι, για οποιονδήποτε άλλο σκοπό πλην της κανονικής εκλογικής διαδικασίας. Όπως τονίζει, στην παραγγελία του, βάσει του π.δ. 26/2012, πρόκειται για αυτόφωρο αδίκημα και σε περίπτωση που δεν επαρκούν τα αστυνομικά όργανα θα πρέπει να σχηματίζεται άμεσα δικογραφία και να διαβιβάζεται στην εισαγγελία.

Αυτή την ώρα οι δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και οι εκπρόσωποι του κινήματος «SOSτε το νερό» δίνουν συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο της πόλης.

Ν.ΦΩΤ. 

 

Σχετικά θέματα:

«Κατάπτυστη η εγκύκλιος Μιχελάκη»

Την Κυριακή ψηφίζουν για το νερό

 

efsyn.gr

Scroll to top