21/05/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Λιζ Πίχον: «Ο θαυμαστός κόσμος του Τομ Γκέιτς»

Εικονογράφηση: Liz Pichon
Εκδόσεις: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (Σόλωνος και Μασσαλίας 14, Αθήνα, τηλ. 210.3615334, www.epbooks.gr)
σελ. 248
ISBN: 978-960-484-197-4 .
      Pin It

«Είμαι ο Τομ Γκέιτς. Όταν οι δάσκαλοι δεν με κοιτάζουν με το άγριο βλέμμα τους, μ' αρέσει να ζωγραφίζω και να σκέφτομαι τρόπους για να νευριάζω την αδελφή μου, τη Ντίλια. Οι δάσκαλοι λένε πως δεν προσέχω στο μάθημα και πως δεν συγκεντρώνομαι. Που δεν είναι και τελείως αλήθεια, γιατί τώρα είμαι πολύ συγκεντρωμένος (προσπαθώ να αποφασίσω ποιο μπισκότο θα φάω πρώτο… μμμμ).»

 

 

ΟLiz Pichonbig Τομ Γκέιτς, απίστευτο πειραχτήρι, με ταλέντο να φέρνει τους γονείς του σε δύσκολη θέση, καταγράφει και σκιτσογραφεί σε ένα ξεκαρδιστικό «ημερολόγιο», όλες του τις μικρές και μεγάλες σκέψεις και σκανταλιές.

 Είναι ένας 11χρονος μετρ των δικαιολογιών και καταπληκτικός σκιτσογράφος, ο όλεθρος του δάσκαλου του, κύριου Φούλερμαν, με το άγριο βλέμμα! Σε αυτό το ξεκαρδιστικό graphic novel θα βρείτε όλες τις τρέλες του, που θα σας κάνουν να γελάτε μέχρι δακρύων. Οι σημειώσεις του είναι γεμάτες ιστορίες καρτούν, ιδέες, μουτζούρες και βεβαίως βεβαίως… σχόλια για τον δύστυχο τον κύριο Φούλερμαν.

Το να διαβάζουν τα παιδιά ιστορίες φαντασίας είναι αποδεδειγμένα ό,τι καλύτερο γι ανα ενισχύουν το δικό τους “ανοσοποιητικό σύστημα”, που δεν είναι άλλο από το δικό τους, μοναδικό, αυτοδημιούργητο, ακαταμάχητο και δυναμικό φαντασιακό κόσμο. Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει, ότι μέσα πό την αναγνωση παραμυθιών και ιστοριών, το παιδί ανεξαρτητοποιείται υγιώς, καθώς δημιουργεί την προσωπική του εικόνα για τον κόσμο, πράγμα που ενισχύει την ανάπτυξη τόσο των εγγενών του δυνατοτήτων όσο και των ψυχικών του δυνάμεων.

Γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό, το οικογενειακό περιβάλλον πρωτίστως να περιβάλλει τα παιδιά από βιβλία, προσεκτικά επιλεγμένα και να συμμετέχει ενεργά στην ανάγνωσή τους.

 

 

Liz Pichon – βιογραφικό

 

Liz Pichon (2)Η Liz Pichon (Λιζ Πίχον) είναι βρετανίδα συγγραφέας και εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Το βιβλίο της «Ο θαυμαστός κόσμος του Τομ Γκέιτς» κέρδισε το βραβείο Roald Dahl Funny Prize του οργανισμού Booktrust, το 2011, καθώς και το βραβείο αναγνωστών Red House Children’s Book Award [Younger Readers], το 2012. Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν τα βιβλία «Ο Τομ Γκέιτς είναι εντελώς φανταστικός (σε ορισμένα πράγματα)», «Τα τρία απαίσια γουρουνάκια», «Ιδιοφυείς ιδέες (λέμε, τώρα) », «Όλα είναι τέλεια (περίπου) » και «Εξαιρετικές δικαιολογίες και άλλα ωραία», όλα από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

 

Επιμέλεια: ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ – [email protected], τηλ.: 211.104.5161

Scroll to top