samaras

22/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Να εμποδίσουμε το «ατύχημα Τσίπρα»

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση τόσο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, κλιμακώνοντας την προεκλογική αντιπαράθεση.
      Pin It

Πυρά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από τα Ιωάννινα, όπου περιοδεύει, χαρακτηρίζοντας «ατύχημα για την Ελλάδα» το ενδεχόμενο να κερδίσει τις εκλογές ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Τσίπρας δεν είναι απειλή για την Ελλάδα. Είναι το ατύχημα που δεν πρέπει να της συμβεί. Αυτό το ατύχημα πρέπει να το εμποδίσουμε όλοι την Κυριακή» δήλωσε ο κ. Σαμαράς και έδωσε δραματικούς τόνους στην επερχόμενη αναμέτρηση σημειώνοντας: «Θέλω να είμαι σαφής και ξεκάθαρος, κανείς δεν μπορεί να δηλώνει ανυποψίαστος για το τι μπορεί να συμβεί. Ο κ. Τσιπρας, ενεργώντας ανεύθυνα και επικίνδυνα, ανακήρυξε τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης. Θέλει να ρίξει την κυβέρνηση, πάση θυσία».

Συνεχίζοντας την προσωπική επίθεση, ο κ. Σαμαράς ανέφερε: «Αντιμετώπισα την πρωτοφανή αυτή καιροσκοπική αθλιότητα του κ. Τσίπρα με την ψυχραιμία και την υπευθυνότητα που απαιτούν το αξίωμα του πρωθυπουργού και το συμφέρον της χώρας. Δεν επέτρεψα – σε όλη της διάρκεια του προεκλογικού αγώνα – δεν επέτρεψα σε κανένα, ούτε μέσα στη χώρα ούτε απ' έξω να αμφισβητήσει την πολιτική σταθερότητα και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού, να προχωρήσει με τόλμη μπροστά».

Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός είπε ότι τώρα φθάσαμε ένα βήμα πριν από την κορυφή, και όσο εύκολο είναι τώρα να φτάσουμε εκεί, στην κορυφή, άλλο τόσο εύκολο είναι να ξανακυλήσουμε πίσω στον πάτο που ξεκινήσαμε. Έκανε μάλιστα έκκληση: «Γι' αυτό και σας χρειάζομαι δίπλα μου, όσο ποτέ σταθείτε δίπλα μου με δύναμη και αποφασιστικότητα. Το ξεκάθαρο μήνυμα πρέπει να το δώσετε στις κάλπες αυτής της Κυριακής. Δεν γυρίζουμε πίσω. Δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω». Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι κανείς δεν πρέπει να αδιαφορήσει για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

 

efsyn.gr

Scroll to top