france-election

25/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Πρωτιά με… καταγγελίες για Λεπέν στη Γαλλία

Το Εθνικό Μέτωπο φέρεται να συγκεντρώνει ποσοστό 24,4% με το UMP να ακολουθεί με 21% - Καταγγελίες για χειραγώγηση της ψήφου από τη Λεπέν.
      Pin It

Πρωτιά στο Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν δίνουν τα exit polls της Ifop, που του δίνουν 24,4%, με το κεντροδεξιό UMP να είναι δεύτερο με 21%.

Μακράν τρίτο παραμένει το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα του Φρανσουά Ολάντ με 14,2%.

Η πρωτιά του Εθνικού Μετώπου στην Γαλλία μεταφράζεται  σε 23 – 25 έδρες, με το κεντροδεξιό UMP να κερδίζει 18 – 21 έδρες και τους κυβερνώντες Σοσιαλιστές του Ολάντ να περιορίζονται στις 13 έδρες.

Αυτό δεν εμπόδισε την επικεφαλής του Γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν να καταγγείλει ότι δεν υπήρχαν ψηφοδέλτια του κόμματος της σε πολλά εκλογικά τμήματα σε όλη την χώρα, κατηγορώντας τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ για απόπειρα χειραγώγησης της ψήφου.

«Το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να προσπαθήσει να εμποδίσει την νίκη του κόμματος μας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Εθνικού Μετώπου.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης παραδέχθηκε ότι υπήρξαν ορισμένα προβλήματα, αλλά αρνήθηκε ότι επρόκειτο για οργανωμένη προσπάθεια.
efsyn.gr

Scroll to top