aigialos

25/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Όχι άλλο… Καρβούνη

Μνημονιακή υποχρέωση της χώρας αποτελούν οι απαράδεκτες νομοθετικές ρυθμίσεις για τον αιγιαλό που προωθεί η κυβέρνηση, παρά τη γενική κατακραυγή που ξεσηκώνουν οι αντισυνταγματικές διατάξεις.
      Pin It

Η ομολογία που είχε γίνει από τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σιμ Κάλας, σε απάντηση προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή, επιβεβαιώνεται και από τον Νίκο Καρβούνη, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα.

Σε δήλωσή του αναφέρει ότι στο Μνημόνιο Συμφωνίας, που υπογράφηκε στις 15 Απριλίου 2014, «η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να θεσπίσει άμεσα νομοθεσία για τον καθορισμό των παράκτιων ζωνών». Ο Ν. Καρβούνης επικαλείται αόριστα τους «κανόνες», υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχει περίπτωση η Ε.Ε. να ζητήσει να παρακαμφθούν οι απαραίτητες περιβαλλοντικές διασφαλίσεις, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πωλήσεις παράκτιων περιοχών» και προσθέτει ότι «κάθε μέτρο που αποσκοπεί στη βελτίωση της χρήσης της γης για οικονομική ανάπτυξη στο πλαίσιο του Μνημονίου Συμφωνίας πρέπει να συμφωνεί πλήρως με την ευρωπαϊκή και την ελληνική νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος».

Ωστόσο, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος δεν φαίνεται να γνωρίζει ότι τα συναρμόδια υπουργεία έχουν ετοιμάσει σειρά νομοσχεδίων, τα οποία στην ουσία ακυρώνουν τους κανόνες της Ε.Ε. για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και κυρίως των δασών. Όσο για το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, δεν προβλέπονται ουσιαστικές αλλαγές.

Χ.ΤΖ.
efsyn.gr

Scroll to top