Tsipras-Syriza-Vouli

31/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Παραμύθια προεκλογικής κατανάλωσης τα περί τέλους των μνημονίων»

Με αφορμή την ανακοίνωση του ΔΝΤ για την εκταμίευση της δόσης των 3,41 δισ. για την Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι έχει παραδοθεί «στα συμφέροντα των δανειστών» .
      Pin It

«Κυβέρνηση και τρόικα συμφωνούν απόλυτα στη συνέχιση της πολιτικής λιτότητας και εξαθλίωσης των εργαζομένων. Τα περί τέλους των μνημονίων ήταν παραμύθια προεκλογικής κατανάλωσης από έναν πρωθυπουργό παραδομένο στα συμφέροντα των δανειστών», υποστηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται ότι «χρειάζεται περαιτέρω δημοσιονομική προσαρμογή για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους, η κατάρρευση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα δεν βοήθησε τις εξαγωγές, που παραμένουν χαμηλές, η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να έχει ήδη δεσμευτεί να 'αναζωογονήσει' τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, το ζήτημα των τραπεζών δεν έχει ακόμα λυθεί, λόγω των 'κόκκινων δανείων’, ενώ ακόμα κι αν το μνημόνιο εφαρμοστεί πλήρως, θα χρειαστεί ελάφρυνση του χρέους για να καταστεί βιώσιμο».

 

efsyn.gr

Scroll to top