07/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ληστεία-μυστήριο στο Μουσείο Πάλλη

Ενοπλοι ακινητοποίησαν τον φύλακα και ξεψάχνισαν 4 από τα 25 κοντέινερ.
      Pin It

Μυστήριο κάλυπτε ώς αργά χθες την επιδρομή που σημειώθηκε προχθές τη νύχτα στον χώρο του μουσείο του εφοπλιστή και πρώην εκδότη του «Πρώτου Θέματος» Αναστάσιου Πάλλη στη Βάρη, καθώς δεν είχε διευκρινιστεί εάν και τι τελικά αφαιρέθηκε από τους άγνωστους δράστες μέσα από τα τέσσερα κοντέινερ.

 

Οι τέσσερις ένοπλοι κακοποιοί αιφνιδίασαν προχθές στις 22.30 τον φύλακα του μουσείου και, αφού τον ακινητοποίησαν και τον έδεσαν, άρχισαν να ερευνούν στον χώρο όπου βρίσκονται συνολικά είκοσι πέντε κοντέινερ. Τελικά «άνοιξαν» τέσσερα από αυτά και, όπως ισχυρίζονται οι αστυνομικοί, άρπαξαν διάφορα αντικείμενα, όχι όμως και όπλα, καθώς όσα ήταν λειτουργικά είχαν κατασχεθεί κατά τις δύο έρευνες που είχαν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν, ενώ αυτά που βρίσκονταν εκεί ήταν μουσειακά και δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Η ληστεία αποκαλύφθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες χθες όταν ο άτυχος άνδρας κατάφερε να λυθεί και ειδοποίησε την Αστυνομία. Οπως ήταν αναμενόμενο, η επίθεση δημιούργησε σειρά ερωτημάτων για τα κίνητρά της, ενώ την υπόθεση περιέπλεκε η κατάθεση του φύλακα, ο οποίος ανέφερε ότι οι δράστες ήταν πιθανότατα αλλοδαποί, καθώς τους άκουσε να μιλούν αλβανικά. Εξαιτίας δε αυτού, οι πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών συγκλίνουν στο ότι πρόκειται πιθανότατα για απλή ληστεία, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο. Οι χώροι του μουσείου που καλύπτουν μια έκταση 4.000 στρεμμάτων είχαν ελεγχθεί εξονυχιστικά τον περασμένο Οκτώβριο από την Αντιτρομοκρατική στο πλαίσιο των ερευνών για το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής και τότε είχαν κατασχεθεί δεκάδες όπλα, μουσειακού ωστόσο χαρακτήρα. Ανάλογες έρευνες είχαν γίνει την ίδια περίοδο και στην πολυτελή βίλα του επιχειρηματία, όπου είχαν εντοπιστεί κρύπτες με όπλα.

 

Το μουσείο είχε ελεγχθεί και πέρυσι τον Απρίλιο μετά τις καταγγελίες του πρώην συνεργάτη του επιχειρηματία, Εντουαρντ Στέισι, ότι είχε δει τουλάχιστον 4.000 όπλα τύπου G3 και ΑΚ47 (τα γνωστά Καλάσνικοφ) και η μόνη «παρανομία» που είχε διαπιστωθεί τότε ήταν ότι 70 όπλα δεν είχαν τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά έγραφα.

 

Ο εφοπλιστής, μετά την έρευνα στο σπίτι του, διέφευγε τη σύλληψη, ωστόσο αρκετές ημέρες μετά παραδόθηκε στην Αστυνομία. Από τις δικαστικές αρχές για την υπόθεση των όπλων κρίθηκε ότι μπορούσε να αφεθεί ελεύθερος, ωστόσο προφυλακίστηκε για την υπόθεση της FB Bank του Βίκτωρα Ρέστη.

 

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι η επιδρομή συνέβη την προηγούμενη ημέρα από την αναβληθείσα τελικά συνεδρίαση της επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, όπου θα συζητιόταν η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του νυν υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ότι ως βουλευτής της Ν.Δ. υπέβαλε ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο κατά παραγγελία του Α. Πάλλη. Υπόθεση για την οποία η «Εφ.Συν.» είχε αποκαλύψει ότι από το αρχείο του προφυλακισμένου Πάλλη υπήρχαν ενδείξεις για ενδεχόμενη δωροδοκία και άλλων πολιτικών προσώπων, πλην του υπουργού Εσωτερικών.

 

Μάνος Τσαλδάρης

 

Scroll to top