daravigkas

12/06/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Ο Δαραβίγκας και η μήνυση στο περιοδικό «01»

Όταν ο, για μία ημέρα, πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ έκανε μήνυση σε περιοδικό που παρουσίασε μαγαζί με ρούχα από κάνναβη για πρόκληση και διαφήμιση ναρκωτικών ουσιών σε βαθμό κακουργήματος.
      Pin It

Μία από τις πτυχές της πλούσιας δραστηριότητας του -εικοσιτετράωρης διάρκειας- διορισμένου στη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ, κ. Γιάννη Δαραβίγκα, θυμίζουμε από τη στήλη του Ιού, τη μήνυση που είχε υποβάλει το 1998, εναντίον του περιοδικού «01″ και των ιδιοκτητών του καταστήματος Kannabishop.

Η κατηγορία που τους είχε «αποδώσει» ήταν ότι «διέπραξαν το έγκλημα της πρόκλησης και διαφήμισης ναρκωτικών ουσιών σε βαθμό κακουργήματος». Το επίμαχο άρθρο του περιοδικού αναφερόταν στα προϊόντα από κάνναβη, τα οποία πουλιούνται πλέον και στην Ελλάδα, όπως σε όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Το κείμενο της μήνυσης είναι σαφές: Ο μηνυτής ζητούσε την επέμβαση των διωκτικών αρχών επειδή στο άρθρο του περιοδικού «αναφέρεται ο έμπορος από τον οποίον μπορεί να γίνει η προμήθεια των ναρκωτικών». Και παραθέτει το ακόλουθο απόσπασμα του άρθρου: «Το μαγαζί (εννοεί το Kannabishop) άνοιξε και σε περιμένει να δοκιμάσεις τις φούστες, τα μπουφάν, τα παντελόνια και όλα τα ρούχα που μπορείς να βρεις στα shops που ψωνίζεις».

 

Διαβάστε αναλυτικά το θέμα του Ιού εδώ

Scroll to top