16/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Υπεραμύνεται των ρυθμίσεων για τους καταχραστές

      Pin It

Αυστηρή απάντηση έδωσε με ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, στις καταγγελίες δικαστικών ενώσεων για «συγκαλύψεις», «ευνοϊκές μεταχειρίσεις» και «χαριστικές νομοθετικές ρυθμίσεις», επισημαίνοντας ότι ουδείς που καταχράται δημόσιο χρήμα απαλλάσσεται από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

 

«Σταθερή και αμετακίνητη βούληση της κυβέρνησης είναι η δραστική και ως εκ τούτου αποτελεσματική αντιμετώπιση της διαφθοράς σε όλο το φάσμα του δημόσιου τομέα. Αυτό αποδεικνύεται από το μέχρι τώρα νομοθετικό έργο της (κακουργηματοποιήθηκε η δωροδοκία -παθητική και ενεργητική- των πολιτικών αξιωματούχων και των δικαστικών λειτουργών και αυστηροποιήθηκε αυτή των υπαλλήλων κ.ά. βλ. Ν. 4254/2014)» επισημαίνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, τονίζοντας παράλληλα ότι «με τις πρόσφατες και (οψίμως!) σχολιαζόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης, ουδείς υπάλληλος (πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος, μέλος Δ.Σ. κ.λπ.) που υπηρετεί όχι μόνο στο Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, αλλά και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, που ιδρύθηκαν από το Δημόσιο [ΟΤΕ (υπόθεση SIEMENS), ΔΕΗ, Ναυπηγεία κ.λπ.] απαλλάσσεται ή θα τύχει οποιασδήποτε ευνοϊκότερης ποινικής μεταχείρισης».

 

Στην κατάληξη της ανακοίνωσής του ο κ. Αθανασίου υπογραμμίζει ότι «ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να βρουν, πίσω από τις εν λόγω ρυθμίσεις, οποιαδήποτε σκοπιμότητα. Αν έχουν υπόψη τους οποιαδήποτε περίπτωση που μπορεί να τύχει ευνοϊκότερης αντιμετώπισης από τις εν λόγω ρυθμίσεις, ας την αναφέρουν δημοσίως, για να τύχουν ανάλογης απαντήσεως».

 

Ικανοποιημένη δηλώνει η Ενωση Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), που είχε κάνει τις καταγγελίες την προηγούμενη εβδομάδα, από «την κατηγορηματική διαβεβαίωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ότι οι ισχύουσες σχετικές ρυθμίσεις του νόμου αυτού δεν πρόκειται να θιγούν ούτε κατά κεραία με την κατάρτιση του νέου Ποινικού Κώδικα».

 

Μαρία Δήμα

 

Scroll to top