18/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΤΖΕΝΤΑ

      Pin It

Ο Χόρχε Μπουκάι στο Public

 

Το Public Συντάγματος υποδέχεται τον ψυχίατρο, ψυχοθεραπευτή και συγγραφέα Χόρχε Μπουκάι, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου με τίτλο «Ο δρόμος της πνευματικότητας» (εκδ. Opera). Σήμερα, στις 17.00, θα υπογράψει αντίτυπα και θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες.

 

«Ο δρόμος της πνευματικότητας» σηματοδοτεί το τέλος μιας διαδρομής, η οποία στην κορύφωσή της στρέφεται στην αναζήτηση του άυλου και του υπερβατικού, στην προσπάθεια του ανθρώπου να απαλλαγεί από τις ιδεοληψίες και τις προκαταλήψεις.

 

……………………………………………

 

Η ζωή του Ιόλα

 

Τη βιογραφία του Αλέξανδρου Ιόλα «Η ζωή μου» παρουσιάζει ο συγγραφέας της Νίκος Σταθούλης, σήμερα (20.00), στο βιβλιοπωλείο «Επί λέξει» (Ακαδημίας 32). Στενός φίλος του συλλέκτη, ο δημοσιογράφος Ν. Σταθούλης θα μιλήσει για τη συναρπαστική καλλιτεχνική, αλλά και κοσμική ζωή του Ιόλα και της διάσημης «παρέας» του: Γουόρχολ, Πικάσο, Μαγκρίτ, Ερνστ, Τσαρούχης, Ακριθάκης, Τάκις, κ.ά.

 

…………………………………………….

 

O Zoύμπιν Μέτα στο Μέγαρο

 

Μ’ ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός κλείνει ο φετινός Κύκλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών «Μεγάλες Ορχήστρες – Μεγάλοι Μαέστροι». Μια ορχήστρα με τις ρίζες της σε σκοτεινές μέρες της Ευρώπης, η Φιλαρμονική του Ισραήλ, και ένας κορυφαίος μαέστρος, που έχει συνδεθεί στενά μαζί της, ο Ζούμπιν Μέτα, ερμηνεύουν σήμερα και αύριο (21.00, αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης») δύο τιτάνια συμφωνικά έργα: την 8η Συμφωνία του Αντον Μπρούκνερ και τη 2η Συμφωνία του Γκούσταβ Μάλερ («της Αναστάσεως»). Μαζί τους θα είναι και η Κρατική Χορωδία της Λετονίας με σολίστ τη σοπράνο Γιουλιάνε Μπάνζε και τη μέτζο σοπράνο Κάθριν Γουίν-Ρότζερς.

 

Μια συναυλία με τον Ζούμπιν Μέτα στο πόντιουμ είναι πάντα μια συναρπαστική εμπειρία. Με μισό αιώνα καριέρας ως μουσικός διευθυντής στις μεγαλύτερες ορχήστρες και όπερες του κόσμου και με 2.000 κοντσέρτα πίσω του, ο Μέτα δεν θέλησε ποτέ να είναι σταρ της δημοσιότητας, αλλά στο πόντιουμ φλέγεται. Οι ερμηνείες του σε μεγάλα συμφωνικά έργα είναι φαντασμαγορικές, ζωηρές και εντυπωσιακές, έχουν αφήσει εποχή και, παρά τα 78 του χρόνια, δεν έχει χάσει τίποτα από τον δυναμισμό που τον εκτόξευσε από τη Βομβάη στην Αγγλία και από εκεί στη Βιέννη, τις ΗΠΑ και τις σκηνές του κόσμου.

 

…………………………………………….

 

Λουδοβίκος με νέο cd

 

Απόψε στις 21.00 ο Λουδοβίκος των Ανωγείων παρουσιάζει ζωντανά το νέο του cd «Το βλέμμα θέλει δύο μι», στο Black Duck Garden, στον κήπο του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών. Στις 20.00 θα προηγηθεί ξενάγηση στο μουσείο (Παπαρρηγοπούλου 5-7, πλατεία Κλαυθμώνος).

 

Scroll to top