venizelos-papakonstantinou

18/06/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή η δικογραφία για τα υποβρύχια

Ο φάκελος με τη δικογραφία για την υπόθεση των υποβρυχίων διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον Άρειο Πάγο - Ενδέχεται να έχουν παραγραφεί οι τυχόν ποινικές ευθύνες - Απάντηση με αιχμές σε ΣΥΡΙΖΑ από ΠΑΣΟΚ.
      Pin It

Στη Βουλή έφτασε η δικογραφία που αφορά στους πρώην υπουργούς Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελο Βενιζέλο για την υπόθεση των υποβρυχίων, με την οποία ασχολήθηκε η δικαιοσύνη έπειτα από αίτημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δικογραφία έφτασε στη Βουλή στις 4 Ιουνίου, ημέρα την οποία επέλεξε η κυβέρνηση για να κλείσει τη Βουλή και να ξεκινήσουν τα θερινά τμήματα.

Πλέον, οι τυχόν ποινικές ευθύνες που μπορεί να προκύψουν για τους δύο υπουργούς ενδέχεται να έχουν παραγραφεί.

 

«Συνέταιροι στη συγκάλυψη εγκλημάτων κατά του δημοσίου ΝΔ – ΠΑΣΟΚ»

Η Δικαιοσύνη έκρινε ότι προέκυψαν στοιχεία προς διερεύνηση, περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης Βενιζέλου-Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση των υποβρυχίων και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά κι εκείνοι έκλεισαν τη Βουλή, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωσή του.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο αποδείχθηκε ότι Σαμαράς-Βενιζέλος, Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, είναι συνέταιροι όχι μόνον στην καταστροφή του ελληνικού λαού και της χώρας, αλλά και στην διάπραξη ή τη συγκάλυψη των πιο σοβαρών εγκλημάτων κατά του δημοσίου».

 

ΠΑΣΟΚ: Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, κουβέντα για το κλείσιμο της Βουλής 

Αναφερόμενο στον δήθεν φάκελο δικογραφίας που διαβίβασε η Εισαγγελία στη Βουλή για τα υποβρύχια του ΠΝ και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε ανακοίνωση, η οποία σημειώνει πως στις 10.4.2014, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών» και ουσιαστικά αποδέχθηκε τη ρύθμιση του άρθρου 26 ν.4258/2014 που κατέθεσε η κυβέρνηση για τα έτοιμα προς παραλαβή υποβρύχια που έχουν περιέλθει στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου με το νόμο 3885/2010.

«Η ρύθμιση αυτή προβλέπει ρητά ότι κατά τα λοιπά ισχύει ο νόμος του 2010. Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ ήλθε και ουσιαστικά (δηλώνοντας παρών) αποδέχθηκε αναδρομικά τη λύση του 2010» συμπληρώνει το ΠΑΣΟΚ και υποστηρίζει πως η αξιωματική αντιπολίτευση πραγματοποίησε «μια παιδαριώδη επικοινωνιακή κίνηση κατά παραβίαση του Συντάγματος».

 

efsyn.gr

Scroll to top