24/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΤΖΕΝΤΑ

      Pin It

Συζητήσεις

 

• Η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ διαβάζει επιλεγμένα ποιήματά της και συνομιλεί με τον Χάρη Βλαβιανό. Ο Χάρης Βλαβιανός διαβάζει ποιήματα από τη συλλογή του, που αφορούν τη σχέση ποίησης και εικαστικών. Σήμερα, στις 19.00, στο Center for Arts Sience & Education

 

(Κηφισίας 303). Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

 

• Σήμερα (19.00), η δεύτερη συζήτηση που οργανώνει Οργανισμός ΝΕΟΝ, Δ. Δασκαλόπουλου, με θέμα «Δημόσιος χώρος, δημόσια τέχνη, δημόσια ζωή» στο Φεστιβάλ Αθηνών (Πειραιώς 260, Κτίριο Α). Συμμετέχουν οι: Γιάννης Μπουτάρης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Ελλη Ανδριοπούλου, εκτελεστική διευθύντρια, Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ελίνα Κουντούρη, διευθύντρια ΝΕΟΝ. Συραγώ Τσιάρα, διευθύντρια, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Ελπίδα Ρίκου, κοινωνική ανθρωπολόγος. Συντονισμός: Θεόφιλος Τραμπούλης, επιμελητής τέχνης, δημοσιογράφος.

 

…………………………………………….

 

Προβολή

 

Η ταινία του Γεράσιμου Ρήγα «Πάρβας-Αγονη Γραμμή» (2008), που περιγράφει την καθημερινότητα μιας οικογένειας στη Χώρα της Αμοργού, προβάλλεται σήμερα (21.00) στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου (Πανεπιστημίου 12), στο πλαίσιο του 4ου Athens Open Air Film Festival.

 

……………………………………………

 

Η Βοσκοπούλα και οι Μαρούλες

 

Η πρωτότυπη σύνθεση «Η Βοσκοπούλα του Δημητρίου Κορομηλά και οι Μαρούλες του» παρουσιάζεται αύριο στο Παλιό Πανεπιστήμιο (Θόλου 5, Πλάκα), με σκηνές απ’ τη ζωή του συγγραφέα, δημοσιογράφου και πατέρα του κωμειδυλλίου Δημήτριου Κορομηλά (1850-1898), συνδυασμένες με σκηνές από έργα του. «Πρόκειται για μια συναρπαστική εφαρμογή του παράδοξου “θέατρο εν θεάτρω”», λέει η σκηνοθέτις της παράστασης Μαίη Σεβαστοπούλου. «Ο Κορομηλάς ήταν ερωτευμένος με το θέατρο και την όμορφη γυναίκα του, μούσα και πρωταγωνίστριά του. Εγραψε 52 έργα που παίχτηκαν στο παλάτι και σε σαλόνια των Αθηνών, όπως η κωμωδία «Η κυρία Βεράντη», τα μονόπρακτα «Εφαγες βλίτα», «Θάνατος θανάτων» και το διάσημο «Ο αγαπητικός της Βοσκοπούλας».

 

Το έργο διαδραματίζεται στην αθηναϊκή ατμόσφαιρα στην καμπή των δύο αιώνων, με τραγούδια και κοστούμια εποχής (ομάδα Θεώρηση). Παίζουν: Γωγώ Βογάσαρη, Γιώργος Δαφνόπουλος, Ευαγγελία Σαρρή, Μαίη Σεβαστοπούλου, Κωνσταντίνος Χατζούδης. Η παράσταση θα επαναληφθεί στις 15-16-17 Ιουλίου στον Πολυχώρο «Αλεξάνδρεια» (Σπάρτης 14, πλ. Αμερικής), 4-5-6-7 Σεπτεμβρίου στον Χώρο Τέχνης «Βρυσάκι» (Βρυσακίου 17, Πλάκα), 10 Σεπτεμβρίου στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο (Β. Σοφίας 22) και στις 22 και 16 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Πέτρας.

 

…………………………………………….

 

Η Φιόνα Σο στο Φεστιβάλ

 

Χειροκροτήσαμε πρόπερσι τη Φιόνα Σο, όταν παρουσίασε την «Μπαλάντα του γέρου ναυτικού», του Σάμιουελ Τέιλορ Κόλεριτζ, σε παγκόσμια πρώτη στη Μικρή Επίδαυρο. Η σπουδαία ηθοποιός επανέρχεται με την ολοκληρωμένη μορφή της παράστασης (που στο μεταξύ ανέβηκε σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη), σήμερα και αύριο (21.00) στο Φεστιβάλ Αθηνών (Πειραιώς 260, κτίριο Η). Σε αυτό το επικό ποίημα ο Κόλεριτζ αποτυπώνει, μέσα από τις περιπέτειες του ήρωά του στην Ανταρκτική, την περιπλάνηση του ανθρώπου στον κόσμο σε αναζήτηση νοήματος. Δίπλα στη Σο, ο Ντάνιελ Χέι-Γκόρντον. Σκηνοθετεί η Φιλίντα Λόιντ. Σκηνικά, Χλόη Ομπολένσκι. Στα αγγλικά, με ελληνικούς υπέρτιτλους.

 

Scroll to top