tsipras

26/06/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αβάν πρεμιέρ» για τον ΣΥΡΙΖΑ των κοινωνικών συμμαχιών 

Η σημερινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να είναι πρόκριμα για αντίστοιχες πρωτοβουλίες αναφορικά με το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό και τα εργασιακά. 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για τη «μικρή ΔΕΗ» αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
      Pin It

Η «αβάν πρεμιέρ» της προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ για την οικοδόμηση συμμαχιών πραγματοποιείται σήμερα στις 17.00 στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», όπου ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να μιλήσει ενώπιον εκπροσώπων κοινωνικών, συνδικαλιστικών και πολιτικών φορέων για την ανάγκη ανάσχεσης των σχεδίων περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Στην εκδήλωση, που διοργανώνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρός της θα αναδείξει την ανάγκη συγκρότησης ενός «παλλαϊκού κοινωνικού μετώπου» που θα προασπίσει τον δημόσιο χαρακτήρα τόσο της επιχείρησης-κολοσσού, αλλά και γενικότερα της περιουσίας του Δημοσίου.
Το συγκεκριμένο «κάλεσμα» θα λειτουργήσει και ως «οδηγός» για αντίστοιχες πρωτοβουλίες ενάντια στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό και τα εργασιακά, ανεξαρτήτως του ποιες πολιτικές δυνάμεις θα ανταποκριθούν θετικά. Οι μεν συνδικαλιστικοί φορείς αναμένεται να δώσουν το «παρών», ωστόσο το ενδιαφέρον στρέφεται στα κόμματα που έχουν προσκληθεί. Το ΚΚΕ γενικώς κρατά αρνητική στάση στις σχετικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν αποκλείεται να στείλει εκπρόσωπο στην εκδήλωση, που θα ταχθεί υπέρ ενός «μετώπου αγώνα» αλλά θα θέτει τις ενστάσεις του σχήματος για τις πολιτικές και κομματικές κατευθύνσεις μιας τέτοιας πρωτοβουλίας. Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν απαντήσει ήδη θετικά, ενώ το «παρών» στην εκδήλωση αναμένεται να δώσουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες. Η Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ θα λάβει τη σχετική απόφαση σήμερα. Σημειώνεται ότι προσκλήσεις δεν έχουν αποσταλεί στη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, τη Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι.

Με απεργίες απαντά στη «μικρή ΔΕΗ» η ΓΕΝΟΠ

Την ομόφωνη απόφαση για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την ώρα που θα κατατεθεί στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» πήρε το διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί στην Επιτροπή την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ η ΓΕΝΟΠ επαναλαμβάνει το αίτημα για διενέργεια δημοψηφίσματος, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν έχει την ηθική και δημοκρατική νομιμότητα να ιδιωτικοποιήσει τον όμιλο ΔΕΗ», καθώς και για απόσυρση του νομοσχεδίου.

Η Ομοσπονδία ζητά επίσης την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ καλεί τη διοίκηση της επιχείρησης να προστατεύσει τα συμφέροντα του Ομίλου και ζητά από την κυβέρνηση να παρουσιάσει τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας.

 

efsyn.gr

Scroll to top